Sorin Roșca Stănescu dinamitează USL după ce, în 2005, a fost sursa conflictului din Alianța D.A.

Data publicării:
sorin rosca stanescu-2

În 2005, a jucat un rol important în disputa dintre Traian Băsescu şi liberali, care a dus la desfiinţarea Alianţei D.A.

„E ultimul meu discurs în calitate de jurnalist. Începând de mâine, discursurile mele vor fi politice, am hotărât să mă înscriu în PNL”, declara, în ianuarie 2012, Sorin Roșca Stănescu.

La scurt timp după acest anunţ, el a devenit consilierul personal al liderului PNL, iar la sfârşitul anului 2012, a obţinut şi un mandat de senator. A fost apropiat şi de fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu.

Un alt moment când Sorin Roşca Stănescu a fost în centrul unui eveniment care a generat un scandal politic a fost în 2005, când a jucat un rol important în conflictul dintre Traian Băsescu şi liberali. Atunci şeful statului a dezvăluit într-un interviu că un jurnalist l-ar fi şantajat şi i-a cerut să intervină în dosarul lui Dinu Patriciu, care tocmai fusese arestat.

„Este un ziarist care avea acces la mine, de multă vreme, dar care şi-a permis în ziua în care Parchetul ancheta un oarecare personaj să sune şi să ameninţe. Deci, s-a ajuns până acolo încât un ziarist îşi permite să sune la preşedintele României - şi ăsta e sistemul mafiot care reacţionează - şi să ameninţe”, declara președintele Traian Băsescu, în august 2005.

La câteva zile după acel interviu, Traian Băsescu a precizat că ziaristul era Sorin Roşca Stănescu. Acesta era atunci patron şi director al ziarului „Ziua”. După dezvăluirea făcută de şeful statului, Sorin Roşca Stănescu a negat că l-ar fi şantajat. Dar de atunci a devenit unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai preşedintelui.

Senatorul liberal a fost şi primul jurnalist care a recunoscut că a fost colaborator şi apoi ofiţer al fostei Securităţi.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri