Ștefan: Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF. Dragnea: Domnul Ștefan să învețe să fie mai tăcut

Data actualizării: Data publicării:
VIOREL_STEFAN_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_025_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Vicepremierul Viorel Ștefan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce, în ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD, s-a conturat ideea că PSD îl va susține pe Leonardo Badea pentru continuarea mandatului de președinte al ASF, vicepremierul Viorel Ștefan, care și-a depus și el candidatura pentru această funcție, a precizat că nu renunță la proiectul său. În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis că ar trebui, alături de „ceilalți colegi”, să învețe să fie mai tăcut. Tot Dragnea a anunţat că audierile candidaţilor la şefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) sunt amânate pentru săptămâna viitoare.

VIOREL_STEFAN_180129_AUDIERE_CABINET_DANCILA_025_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Vicepremierul Viorel Ștefan. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este nemulţumit că Partidul Social Democrat a decis să îl susţină pe Leonardo Badea pentru funcţia de preşedinte ASF, Viorel Ştefan a răspuns: „Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF”.

În replică, atunci când jurnaliștii l-au întrebat pe cine susține la șefia ASF, pe Viorel Ștefan sau pe Leonardo Badea, actualul președinte al Autorității, Liviu Dragnea a răspuns: „Vorbiţi cu domnul Ştefan. Dacă domnul Ştefan şi ceilalţi colegi ar învăţa, la câtă experienţă şi păr alb au, să fie mai tăcuţi, ar fi mult mai bine”.

Președintele PSD a mai spus că audierile candidaților la șefia ASF au fost amânate pentru săptămâna viitoare. „Trebuie să amânăm şi audierile în comisii, pentru că ar fi fără precedent să se audieze în comisii astăzi propunerile pentru ASF şi CNA şi peste o săptămână să fie votul în plen, şi atunci decizia luată a fost să fie amânate şi audierile pentru săptămâna viitoare marţi şi miercuri votul în plen”, a declarat, marţi, Dragnea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, luni, că îl susţine pe Viorel Ştefan la şefia ASF, dar că membrii CEx au ridicat o altă problemă în şedinţă, şi anume faptul că lui Leonardo Badea, actualul şef ASF, i s-a promis, atunci când şi-a depus prima dată candidatura, că va fi susţinut pentru un al doilea mandat.

„Sunt nişte propuneri pentru ASF şi CNA, mâine (marţi - n.r.) le comunicăm colegilor. Eu am spus că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii au ridicat o problemă destul de delicată, nu neapărat cu culoare politică, dar umană. În sensul că lui Leo Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, promitându-i-se că va fi susţinut şi pentru un alt mandat. Şi nu ar fi fost corect sa nu fie susţinut”, a declarat Liviu Dragnea luni, după şedinţa CEx, precizând că vor mai fi purtate discuţii pe acest subiect şi marţi dimineaţă.

Președintele PSD a mai spus că singurul reproş pe care îl are la adresa lui Viorel Ștefan este faptul că nu a fost foarte hotărât în ultima perioadă.

Vicepremierul Viorel Ştefan, ministru interimar al Cercetării şi Inovării, a declarat că s-a înscris în cursa pentru conducerea ASF, alături de alţi șase candidaţi, printre care actualul preşedinte Leonardo Badea şi vicepreşedintele Mircea Ursache.

Pe listă mai figurează Claudia Sava, director în ASF, Andrei Micu, avizat anul trecut ca director general Exim România, Radu Toia, consilier ASF, şi Adrian Simionescu, broker.

Mandatul actualei conduceri ASF expiră luna aceasta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri