Strategia partidelor pentru locale

Data publicării:
membri pnl blaga gorghiu si quintus agerpres

Liberalii merg singuri la alegerile locale, preocuparea centrală a conducerii fiind legată de grăbirea procesului de fuziune a fostului PNL cu fostul PDL.

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL: „Timpul însă, stimaţi colegi, nu mai are răbdare cu noi. E necesar să accelerăm acest proces de fuziune pentru a trece primii linia de sosire în alegerile locale şi parlamentare. ”

Vasile Blaga le-a spus deja colegilor ce sancţiuni îi aşteaptă dacă nu vor avea rezultatele scontate.

Vasile Blaga, co-preşedintele PNL: „Nimeni din cei care vor pierde alegerile la ei acasă nu vor fi în conducerea marelui PNL.”

Conducerea PNL respinge ideea unei colaborări cu PMP şi PSD după locale.

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL: „PNL este incompatibil cu Traian Băsescu. Nu, cu PSD-ul este exclus orice fel de negociere, vă răspund foarte ferm, negocierile cu PSD-ul sunt excluse.”

Lucrurile nu sunt sută la sută clare în privinţa alianţei PSD - UNPR. Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea vor purta o discuţie tete-a-tete în această săptămână pentru a tranşa dacă merg separat sau împreună la locale. Decizia urmează să fie validată în Comitetul Executiv al PSD, care se va reuni la Piatra Neamţ.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „În ceea ce priveşte o alianţă PSD UNPR la ora asta, poate nu ştiţi, noi avem o alianţă înregistrată la tribunal, Alianţa de Centru Stânga . În partea a doua a lunii ianuarie vom lua o decizie în cadrul Partidului Social Democrat privind politica de alianţe, dacă vor fi, şi dacă vor fi, cu cine vor fi în 2016.”

Pentru Traian Băsescu şi Mişcarea Populară lucrurile sunt însă clare.

Traian Băsescu, preşedintele Mişcării Populare: „Pentru alegerile locale luaţi în considerare vreo alianţă electorală? Înainte? Nu.”

Şi ALDE vrea să-şi măsoare singură forţele în bătălia electorală din vară.

Călin Popescu Tăriceanu, co-preşedinte ALDE: „Vom merge singuri atât la alegerile locale şi la cele parlamentare şi obiectivul politic pe care ni-l fixăm este să fim a treia forţă politică după alegeri.”

Deşi are doar şase luni pe scena politică, Partidul Naţional Democrat visează la susccesul electoral al partidului condus de Dan Diaconescu.

Daniel Fenechiu, preşedintele Partidului Naţional Democrat: „Noi pornim de la target-ul PPDD-ului, deci ţintele noastre sunt să atingem targetul pe care l-a atins PPDD-ul, 10 la sută.”

Alegerile locale reprezintă primul mare test politic dat de partide în 2016. Vom merge la vot ori în ultima săptămână din mai, ori în prima săptămână din iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri