Sute de români se întorc în țară pentru mitingul diasporei

Data actualizării: Data publicării:
proteste

Sute de români care muncesc şi trăiesc în străinătate se întorc acasă, în aceste zile. Vămile sunt pline, mai ales în vestul ţării. Mulţi dintre ei spun că vor participa la protestul de mâine față de actuala guvernare. La vama Borş, românii din Diaspora au fost întâmpinaţi cu steaguri, iar în mai multe oraşe din ţară oamenii au ieşit în stradă, au strigat lozinci anti-PSD şi au pus la punct detaliile plecării pentru marele protest din Bucureşti.

În Vama Borş, mai mulţi orădeni i-au întâmpinat cu steaguri pe cei care s-au întors acasă.

Șofer: Pe noi ne doare cel mai mult să ne întoarcem în țară și să avem unde munci, să fim respectați. Cel care a făcut o faptă rea să fie pedepsit, cel care munceste să fie respectat. Noi suntem pașnici.

La Timişoara, câteva zeci de persoane au ieşit în Piaţa Victoriei şi s-au organizat pentru protestul de vineri.

Femeie: M-as intoarce în momentul în care avem un guvern cu care putem discuta, care are interesul cetățeanului. Mi-ar plăcea să mă implic în anumite sfere în care aș putea să ajut la dezvoltarea României, pentru că România poate să fie o țară normală. Pentru că avem oameni capabili.

Protestatar: Vrem să dăm Guvernul jos, nu mai avem alte pretenții, nu se mai poate ața. Eventual alegeri anticipate, ulterior.

Peste 50 de persoane venite din străintate s-au strâns în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu.

Protestatar: Modificările la legile justiţiei, legea 303, 304, modificarea abuzului în serviciu, aceste atacuri împotriva DNA care denotă o frică a acestor guvernanţi pentru ceea ce au făcut.

Gabriela are 54 de ani. Ultimii zece şi i-a petrecut având grijă de bătrâni din Italia. A fost singura soluţie să-şi poată susţine fiul în facultate.

Gabriela: Dacă am văzut că din muncă cinstită, un om nu poate să supravieţuiască normal şi decent în ţara lui, mi-am luat lumea şi am plecat. Şi ca mine, sunt milioane. Ne îndreptăm spre o dictatură mai rău decât pe timpul lui Ceauşescu.

Alin s-a întors mai devreme în ţară special să participe la mitingul anunţat în capitală. Lucrează de 11 ani în Italia. „Pe 10, vom merge la Bucureşti. Am organizat o coloană de maşini. Pe Facebook, ne-am organizat. Eu fac parte din grupul Rezist Milano. Este al patrulea mare protest la care vin în România. Încercăm să dăm un semnal de luptă în special împotriva acestui guvern”, spune acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri