Țipete în prima ședință a PSD după alegerile de duminică. Viorica Dăncilă a plâns. A vrut să renunțe la candidatură

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
viroica dancila se sterge la ochi
Inquam Photos/Cornel Putan

S-au auzit țipete din ședința CEX al PSD care are loc marți seara la sediul central al partidului, într-o sală de la ultimul etaj al clădirii din bulevardul Kiseleff. 

UPDATE ora 19:15: Olguța Vasilescu a revenit asupra deciziei de a se retrage de la șefia campaniei Vioricăi Dăncilă. Va conduce în continuare campania pentru turul al doilea al prezidențialelor. În ședința CEx social democrații au decis excluderea din partid a Anei Birchall și a lui Cosmin Gușă.

UPDATE ora 18:25: Viorica Dăncilă s-a întors în ședința CEx, după o discuție între patru ochi cu Claudiu Manda. La revenirea în sala de ședință, Manda și-a cerut scuze. Continuă discuțile pe marginea rezultatului obținut de unele filiale în primul tur al prezidențialelor.

Citiți și: 
Dăncilă: Plâng foarte greu. Am plecat din ședință pentru că mi-a sunat telefonul

UPDATE ora 18:15: Din sala de ședință a CEX se aud aplauze

UPDATE ora 18: Viorica Dăncilă a plecat din ședința CEX trântind ușa. S-a închis în biroul de președinte al partidului. Claudiu Manda s-a dus după ea și încearcă să o împace. 

...............................................................

Ședința a fost convocată de Viorica Dăncilă pentru a analiza rezultatul alegerilor de duminică, considerat prost în ciuda faptului că a reușit să intre în al doilea tur al prezidențialelor. Baronii PSD aveau de atins anumite procente de voturi pentru șefa partidului și li se spusese dinaintea alegerilor că dacă nu vor reuși să atingă aceste țințe, vor fi demiși. 

Surse din cadrul ședinței susțin că Viorica Dăncilă plânge, din cauză că se consideră jignită de afirmațiile făcute de unii dintre liedrii bărbați ai partidului în cadru neoficial. Un reproș de acest fel i-ar fi fost adresat lui Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu. Manda ar fi folosit o exprimare jignitoare la adresa Vioricăi Dăncilă, de care a aflat aceasta. Conform unor surse din PSD, Claudiu Manda ar fi spus într-o ședință de la Dolj că „este proastă, dar este proasta noastră, trebuie să o votăm”

Președintele PSD a avut o cădere nervoasă în timpul ședinței, a început să plângă și a vrut să plece din CEX. De asemenea, Viorica Dăncilă ar fi spus că renunță la candidatura la alegerile prezidențiale, dacă este subestimată și jignită de colegi. Ea le-a reproșat liderilor PSD că „au fost plecați în vacanță” în timpul campaniei. 

Ca urmare a scandalului, Lia Olguța Vasilescu, soția lui Claudiu Manda, și-a dat demisia din calitatea de șef al campaniei electorale. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri