Sari la conținut

Un deputat PSD i-a cerut lui Toader revocarea lui Lazăr

Parlamentarul Cătălin Rădulescu vrea măsuri drastice împotriva procurorului general şi i-a cerut, marţi, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei, revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr. Motivul: “defăimează” Parlamentul şi membrii Comisiei, numindu-i “infractori de rang înalt”.

”Eu niciodată nu cred şi nu am crezut că procurorii sunt independenţi, ci am crezut întotdeauna că ei sunt exact cum sunt în toate ţările din lume, nişte înalţi funcţionari publici. Faptul că în ultimii ani au tot clamat această independenţă, a dus şi la abuzurile pe care le-au făcut în mod permanent. Eu consider că trebuie, la un moment dat, să ne raportăm inclusiv la modificarea Constituţiei şi să revenim la faptul că magistraţii sunt numai şi numai judecătorii, iar procurorii sunt numai şi numai înalţi funcţionari publici”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, citat de News.ro.

Potrivit sursei citate, Rădulescu i-a cerut public ministrului Justiţiei să îl revoce din funcţie pe procurorul general, susţinând că acesta defăimează Parlamentul României şi pe aleşi, el neavând dreptul să critice modificările legilor.

"Aş vrea să vă sesizez şi să vă cer în acelaşi temă să luaţi măsuri drastice împotriva procurorului general, care şi-a permis şi îşi permite în continuare să defăimeze Parlamentul României, afirmând că nu doar membrii Comisiei (pentru legile Justiţiei – n.r.), dar şi parlamentarii României, aleşi de poporul român, sunt infractori de rang înalt. Vă cer public, domnule ministru ca să cereţi revocarea acestui procuror general care n-a înţeles că dânsul nu face politica penală a acestei ţări, ci o face Parlamentul României, aşa cum se face în orice ţară civilizată şi nu poate să îşi permită să facă declaraţii publice sau să facă critici asupra legilor”, a deputatul PSD.

Alesul social-democrat i-a trimis încă de săptămâna trecută avertismente procurorului general. Detalii AICI.

Cătălin Rădulescu este deputat la al treilea mandat, iar în decembrie 2016 a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.
În luna mai a acestui an, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost pus sub acuzare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în dosarul deschis de procurorii Parchetului instanţei supreme după ce parlamentarul a declarat că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui alungaţi cu tunurile cu apă şi că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească din nou.