Un edil din Timiș a cumpărat un etilotest pentru a testa angajații primăriei. Are suspiciuni că unii dintre ei fac pauze la birt

Data actualizării: Data publicării:
Etilotest
Etilotest Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Angajații unei primării din Timiș vor testați cu etilotestul înainte de a merge la serviciu. Decizia a fost luată de primar după ce a descoperit că o parte dintre ei se opreau la barul din sat înainte de începerea programului sau făceau pauze la birt în timpul serviciului.

Laurențiu Tîrziu, primarul din Belinț, județul Timiș, a spus la Digi24 că suspiciunile lui sunt legate de „3-4 persoane” care lucrează la primărie.

Când am ajuns la primărie mi-am dorit să schimb modul de a face administrație. Am zis că trebuie să avem program bine stabilit, regulament de ordine interioară care să producă rezultate imediate sau cosntante”, a spus el.

Târziu spune că etilotestul va fi folosit pentru testarea periodică a unor angajați care „încearcă să dribleze munca”.

Ieri a ajuns etilotestul. Eu sper să nu fim nevoiți să-l folosim. Oamenii sunt mult mai conștiincioși, au înțeles că sunt niște reguli care trebuie respectate. Majoritatea angajaților sunt foarte serioși. O mică parte, 3-4 persoane trezesc suspiciuni, dar lucrurile au intrat pe făgaș normal”, a spus primarul.

El spune că angajații care fac pauze la birt au primit până acum avertismente, dar că acest lucru se va schimba după intrarea în vigoare a noului regulament de ordine interioară.

Acum, refuzul sau descoperirea pe probațiune că au consumat alcool - esfacerea imediat a contractului”, a spus Târziu.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri