Un primar PSD se opune retragerii sprijinului politic pentru Mihai Chirica

Data actualizării: Data publicării:
mihai chirica si liviu dragnea_agerpres_8030929
Foto: Agerpres

Edilul comunei ieşene Holboca, Gheorghe Ştefurac, a anunţat, vineri, că nu este de acord cu retragerea sprijinului politic în cazul preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica, în urma declaraţiilor critice ale acestuia. Edilul spune că nu aprobă o astfel de acţiune şi că acum partidul trebuie să se concentreze ”pe actul de guvernare” şi să recâştige încrederea electoratului ”prin acţiuni concrete”, transmite News.ro.

mihai chirica si liviu dragnea_agerpres_8030929
Foto: Agerpres

Gheorghe Ştefurac a anunţat vineri, printr-un comunicat preluat şi de News.ro, că ”se delimitează public” de acţiunea edilului din Schitu Duca, Mihai Mihalache, care a anunţat o campanie de strângere de semnături pentru retragerea spirjinului politic şi demiterea din funcţie a preşedintelui interiar al PSD Iaşi, Mihai Chirica.

”Nu am fost de acord cu o parte din colegii mei de a retrage sprijinul politic al preşedintelui PSD Iaşi, Mihai Chirica, şi nu am semnat nicio adresă sau alt document în acest scop. Nu aprob o astfel de acţiune iniţiată de o parte din colegii mei de partid şi consider că fiecare din membrii PSD are dreptul să-şi spună opinia faţă de situaţia deosebită prin care trece partidul nostru”, a transmis primarul comunei Holboca.

Edilul susţine că este momentul ca ”această criză de imagine şi de credibilitate” prin care trece partidul ”la nivel naţional” trebuie depăşită prin ”acţiuni concrete”.

”Nu consider oportună acţiunea primarului Mihai Mihalache şi nu cred că astfel de iniţiative fac bine partidului nostru. Mă delimitez public de această acţiune şi îi rog pe colegii din PSD Iaşi să nu se folosească de numele meu, pentru că nu mi-am dat acordul pentru aşa ceva. Nu doresc ca opinia publică ieşeană să fie manipulată cu iniţiative pentru care eu nu mi-am dat acordul”, a mai spus Gheorghe Ştefurac.

Primarul a adăugat, totodată, că sprijină ”orice demers” de recâştigare a încrederii electoratului ieşean, reafirmându-şi sprijinul pentru Guvernul Grindeanu.

”Cred că este momentul să ne concentrăm pe actul de guvernare. Cred că este momentul să recâştigăm, prin acţiuni concrete, încrederea românilor care ne-au dat votul pe 11 decembrie 2016. Am încredere că Guvernul PSD şi Sorin Grindeanu sunt capabili să redea românilor prosperitatea şi demnitatea, aşa cum am promis în campania electorală”, a spus Ştefurac.

Mai mulţi primari PSD din judeţul Iaşi s-au întâlnit, marţi după-amiază, la un motel de la marginea municipiului pentru a stabili o strategie comună privind ieşirile recente ale liderului filialei, Mihai Chirica, unul dintre participanţi susţinând că edilii PSD vor cere conducerii partidului schimbarea lui Chirica de la şefia organizaţiei de Iaşi.

Potrivit unor surse, la întâlnire ar fi participat 30 de primari din cei 60 de edili PSD din judeţul Iaşi.

La finalul reuniunii, primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a recunoscut că s-a căutat găsirea unei soluţii privind îndepărtarea lui Mihai Chirica de la şefia orgaizaţiei judetene Iaşi a PSD.

"Ne-am întâlnit să vedem în ce direcţie o luăm. Vom cere conducerii naţionale PSD să-l schimbe pe Mihai Chirica de la şefia organizatiei. Cei de la centru l-au desemnat ca interimar, tot ei au obligaţia să decidă soarta lui. Probabil că vom trimite o scrisoare către conducerea PSD, azi sau mâine. În şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Judeţean, Chirica ne-a promis că nu va mai avea ieşiri împotriva guvernului şi a lui Dragnea, dar vedem că el continua cu declaraţiile”, a declarat presei Mihai Mihalache, primarul PSD al localităţii ieşene Schitu Duca.

Mihai Chirica a susţinut, după întâlnire, că deciziile politice nu se iau în restaurant, ci la sediul partidului, adăugând că este corect să fie şi alte puncte de vedere în filială.

Chirica a ieşit în evidenţă în ultima vreme prin poziţiile critice exprimate la adresa lui Liviu Dragnea, pe fondul scandalului declanşat de promovarea OUG 13.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri