Vâlcov: 80 la sută din măsurile programului de guvernare pentru 2018 au fost implementate

Data publicării:
valcov digi

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, a afirmat, vineri, că în prezent sunt îndeplinite aproximativ 80% din măsurile din programul de guvernare care trebuiau implementate până la sfârşitul acestui an, relatează Agerpres.

VALCOV DOI AGERPRES
Foto: Agerpres
„În continuare monitorizez stadiul îndeplinirii programului de guvernare. Astăzi suntem aproximativ la 80% din programul pe care trebuia să îl îndeplinim până la sfârşitul anului 2018. Dacă în această perioadă de toamnă, septembrie - octombrie, chiar şi august, lucrurile merg aşa cum noi ne-am propus, în sensul în care urgentăm punerea în aplicare a măsurilor, putem spune că la sfârşitul anului ne apropiem de un nivel mai mult decât satisfăcător, adică să depăşim 90%”, a declarat Vâlcov la România TV.

Întrebat ce face în cazul în care constată că sunt oameni din echipa de guvernare care nu şi-au făcut treaba, Vâlcov a precizat că îi informează pe premier şi pe preşedintele PSD.

„Niciodată nu vorbesc de lipsa de performanţă. Întotdeauna spun: este în întârziere legea cutare (...), ordonanţa cutare (...), măsura cutare. Despre asta discut”, a mai afirmat Vâlcov. 
Când va fi înființat Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții

În acest context, Vâlcov a spus că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) ar putea fi înfiinţat în două săptămâni după ce va fi făcută publică motivarea deciziei Curţii Constituţionale în cazul FSDI.

„Urmează să ne clarifice Curtea Constituţională. (...) Cred că în două săptămâni din momentul în care apare (motivarea, n.r.), apare şi Fondul, după ce apare motivarea”, a declarat Vâlcov la România TV.

Pe 19 iulie, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va fi înfiinţat printr-o hotărâre de guvern, după ce Curtea Constituţională a anunţat că nu este posibil acest lucru prin intermediul unei legi. „După decizia Curţii Constituţionale, paşii următori sunt la nivel de guvern - emiterea unei ordonanţe pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul următor va fi emiterea unei hotărâri de guvern pentru a stabili înfiinţarea Fondului”, a spus Teodorovici.

Pe 18 iulie, Curtea Constituţională a României a admis sesizările formulate de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL, USR şi PMP la legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri