Varujan Vosganian, despre competiția între Iohannis și Dăncilă la prezidențiale: Așa de bine arată a blat!

Data publicării:
Varujan Vosganian Calin Popescu Tariceanu
Foto: Agerpres

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat miercuri că i se pare un „blat” o competiție între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din noiembrie, o înțelegere secretă prin care actualul președinte se asigură că ia un nou mandat, iar actualul premier că își continuă guvernarea.

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat că nu vede cu ochi buni pierderea alegerilor de către Viorica Dăncilă, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în turul al doilea. El a precizat că așa de bine „arată a blat” o confruntare între Klaus Iohannis și premier, „încât ar fi păcat să nu fie”.

„Nu o văd bine după aia. (...) M-au întrebat de la un post de radio dacă eu cred că e un blat, o înțelegere secretă între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Și eu am spus că și dacă nu e un blat e păcat, că așa de bine arată a blat, încât ar fi păcat să nu fie. Klaus Iohannis, dacă va câștiga un nou mandat, va fi mult mai relaxat în ce privește severitatea cu care tratează guvernarea și atunci fiecare își rezolvă treaba: Klaus Iohannis mai ia un mandat, Viorica Dăncilă își termină mandatul ei”, a explicat Varujan Vosganian, miercuri, la Antena 3, scrie Mediafax.

ALDE a decis, miercuri, în forurile statutare, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din noiembrie.

La finalul ședinței ALDE de la Parlament, Tăriceanu a declarat a că nu se va retrage din cursa pentru prezidențiale în favoarea Vioricăi Dăncilă. El i-a transmis președintelui PSD să nu se aștepte la o astfel de decizie.

Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, la TVR 1, că ALDE nu e legat „ombilical” de guvernare. Acesta a mai spus că, în cazul în care PSD nu împarte responsabilitățile și ia decizii singur, atunci ALDE ar putea să renunțe la a avea portofolii guvernamentale.

Citiți și:  Tăriceanu zdrobește visele Vioricăi Dăncilă: Dacă are speranțe că mă retrag, să nu se aștepte la acest lucru!

 EXCLUSIV  Dăncilă îi răspunde lui Tăriceanu: Nu se poate vorbi doar despre primul tur, PSD merge să câștige alegerile

Tăriceanu amenință că miniștrii săi nu vor vota rectificarea bugetară

Tăriceanu, foc și pară pe Dăncilă și PSD: M-a dezamăgit această abordare ipocrită

Tudose, atac la Tăriceanu: „A vrut cu Dragnea. A vrut la putere. Păi du-te frate cu Dragnea până la capăt, atunci”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri