Vasile Blaga: Îi chem pe toţi parlamentarii responsabili să nu voteze acest proiect de buget

Data publicării:
vasile blaga - 5463387-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

 

„Este un buget de involuţie, este un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei. Creşterile de pensii şi salarii anunţate de Guvern nu vor putea acoperi majorările de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun că indexează cu trei şi ceva la sută şi de fapt din toate analizele făcute de economişti reiese că din buzunarul fiecărui român, anul viitor, se va scoate cel puţin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru că au repornit tăvălugul taxelor şi impozitelor", a declarat Vasile Blaga.

El a mai spus că în momentul ăsta PNL nu este altceva decât un altfel de PSD, precizând că liberalii au abandonat principiile de dreapta în momentul în care au acceptat un proiect de buget construit pe principii de stânga. De asemenea, Blaga a afirmat că, din punctul său de vedere, Crin Antonescu nu mai are vreo şansă la preşedinţia României.

"Antonescu nu mai are şanse la preşedinţie"

"Antonescu nu cred că mai are vreo şansă la preşedinţia României, dar în acelaşi timp Ponta, incapabil să înţeleagă economia românească, incapabil să înţeleagă economia în general, îndreaptă ţara spre un dezastru şi va încerca să scape, va încerca să fugă spre o astfel de candidatură. PNL este într-o alianţă cu USL. PNL nu este altceva decât un altfel de PSD, în momentul ăsta. Ce poţi să spui despre un partid care a susţinut acest proiect de buget socialist? Este clar că USL este măcinată de lupte interne, ele se amplifică de la zi la zi. Eu le doresc să rămână uniţi şi să plătească împreună pentru toate promisiunile neonorate", a declarat Vasile Blaga.

Pe de altă parte, acesta a spus că PDL este pregătit să-şi asume rolul de principală forţă politică pe viitor, adăugând că un prim succes va fi obţinut la alegerile europarlamentare de anul viitor.

"Partidul crede în steaua lui, crede că are soluţii pentru România şi sunt convins că din nou vom ajunge la guvernare, poate mai repede decât îşi închipuie USL. Un prim succes va fi obţinut la alegerile europarlamentare, când PDL va deveni al doilea partid din România şi cea mai importantă forţă politică de dreapta. De şase luni, lună de lună, partidul acesta a crescut un punct. Nu e mult, dar sunt convins că foarte curând vom atinge pragul psihologic de 20 la sută, iar de aici începem să mergem şi mai puternic înainte", a spus liderul PDL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri