Vasile Dâncu: Mircea Diaconu nu este un vot antisistem, a fost un experiment strategic al PSD

Data publicării:
vasile dancu captura

„În voturile nule sunt şi multe opţiuni pentru PSD. A fost un mare experiment strategic cu Mircea Diaconu. Mircea Diaconu este un mit. Cu tot respectul pentru marele actor Mircea Diaconu, cred că Partidul Naţional Liberal, atunci când a respectat legea, în momentul respectiv, a procedat corect. Acum începem să-i criticăm, să spunem că e un vot antisistem. Mircea Diaconu a adunat semnăturile cu ajutorul PSD-ului, pentru că, așa am înțeles eu din interior, a fost așa o strategie să-l ajutăm repede să adune acestea”, a declarat Vasile Dâncu la Digi24.

El a arătat că la scrutinul de anul acesta au fost în jur de 326.000 de voturi anulate, în timp ce în 2009, au fost 196.000. „Aproape 60.000-70.000 au fost voturi anulate datorită unei ștampile duble: PSD și Mircea Diaconu, pentru că oamenii bătrâni, mai ales cei care au adunat semnături și au semnat pe liste, ieri au simțit că trebuie să-l voteze pe un om pentru care au semnat”, a explicat sociologul.

„Deci Mircea Diaconu nu este un vot antisistem, a punctat Vasile Dâncu. „Ar fi fost foarte interesant să fie asta, eu am crezut asta, am făcut și analize, m-am uitat la profilul lui Mircea Diaconu: într-adevăr, are cei mai mulți intelectuali acolo, intelectuali care anterior au votat cu PSD și votează cu Ponta – 50% dintre ei votează cu Ponta la prezidențiale, ceilalți 50% , 30 votează cu Diaconu și cu alți actori”, a argumentat Vasile Dâncu. El a arătat că această masă de votanți are exact structura de vârstă a PSD-ului (jumătate de electorat peste 50 de ani), sunt intelectuali din orașe mici și mijlocii, deci tot votanți PSD.

„Deci Mircea Diaconu nu reprezintă, așa cum încearcă să se spună, un fel de alternativă a independenților, pentru că a fost o conjunctură pe care PSD cred că a încercat să o folosească mai mult decât trebuia și să cultive un independent lângă”, a conchis Vasile Dâncu. „PSD a pierdut șase procente, după estimările noastre”, pentru că l-a susținut pe Mircea Diaconu, a mai spus Vasile Dâncu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri