Vicepremier: Kovesi nu mai poate rămâne în fruntea DNA

Data actualizării: Data publicării:
PAUL_STANESCU_171016_BP_STANESCU_PAUL_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale în Cabinetul Dăncilă, susține că Laura Codruța Kovesi nu mai poate rămâne la conducerea Direcției Naționale Anticorupție după acuzațiile care i s-au adus la sfârșitul săptămânii trecute. Social-democratul mai spune că PSD va avea o poziție oficială pe acest subiect, probabil după ședința Comitetului Executiv.

Eu cred că nu mai poate să rămână doamna Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA. Nu mă pricep juridic. Cred că ar trebui dumneaei să-și dea demisia, în primul rând, asta ar trebui să facă doamna Kovesi. Dar, până atunci, probabil, și partidul va lua o decizie politică și o poziție oficială în ceea ce s-a derulat aseară în toată media românească”, a declarat Paul Stănescu, la plecarea de la ședința Biroului Permanent al PSD.

Potrivit acestuia, conducerea social-democrată va „schița”, în ședința de luni, „discuțiile” care vor avea loc miercuri, între membrii Comitetului Executiv al PSD și, cel mai probabil, atunci se va anunța și poziția partidului.

De precizat că vicepremierul Paul Stănescu așteaptă zilele acestea să afle dacă magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție aprobă cererea procurorilor de a fi redeschisă urmărirea penală împotriva sa într-un dosar privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ.

Senatorul PSD Șerban Nicolae și secretarul general-adjunct al PSD Codrin Ștefănescu au cerut, la rândul lor, restructurarea Direcției Naționale Anticorupție și demiterea șefei DNA Laura Codruța Kovesi, după acuzațiile lansate duminică seara de fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga și fostul deputat PSD Vlad Cosma.

DNA a respins veridicitatea declaraţiilor fostului deputat Vlad Cosma, care a acuzat instituţia că fabrică dosare şi a prezentat înregistări ale unor discuţii pe care le-ar fi avut cu procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea, de la DNA Ploieşti.

Totodată, într-o declaraţie pentru ziare.com, Laura Codruţa Kovesi a respins şi afirmaţiile procuroarei Mihaiela Iorga despre urgentarea dosarului unui fost ministru, care ar fi ajuns la un moment dat în cărţi pentru postul de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri