Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților: Demisia lui Dragnea, o chestiune de siguranță națională

Data publicării:
ovidiu raetchi

Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților Ovidiu Alexandru Raetchi, deputat PNL, afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook că lipsa de cvorum de la ședința Comisiei de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot, nu ar fi fost o întâmplare și îi cere demisia liderului PSD Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Deputatul PNL susține că programul de adoptare a proiectului legislativ privind Patriot „fusese afectat printr-o intervenție neașteptată, care poate fi legata de dosarul penal pe care Dragnea tocmai aflase că îl are la DNA.”

„Teodor Melescanu a confirmat practic azi scenariul conform căruia Liviu Dragnea a amestecat interesele sale personale cu interesul national al României. Melescanu a fost nevoit să recunoască că Rex Tillerson l-a întrebat, în cadrul opririi de urgență de săptămâna trecută, de la București, ce s-a întâmplat cu cvorumul de la şedinţa Comisiei de Apărare din Senat, pe a cărei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot: „M-a întrebat cum a fost cu cvorumul, săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum, din când în când".

Cu alte cuvinte, șeful diplomației americane fusese informat despre problema apărută și o considera suficient de gravă (și de bizara!) încât să solicite explicații.

Un astfel de eveniment - cu totul special in uzantele diplomatice - nu putea să apară decât dacă programul de adoptare a proiectului legislativ privind Patriot fusese afectat printr-o intervenție neașteptată, care poate fi legata de dosarul penal pe care Dragnea tocmai aflase că îl are la DNA.

În aceste condiții, demisia lui Dragnea din functia de președinte al Camerei Deputaților devine o chestiune de siguranță națională. Dragnea trebuie sa plece acum!”, scrie Ovidiu Raetchi pe Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri