Victor Ponta, mesaj pentru foștii colegi: Candidat comun și Guvern restructurat. Iohannis nu va mai numi premier de la PSD

Data publicării:
victor ponta victor ponta zambeste in conferinta de presa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi la Digi24 că nu a discutat cu Eugen Teodorovici despre un eventual guvern PSD-ALDE-Pro România, în fruntea căruia să fie pus actualul număr doi din partid. „Numirea unui nou prim ministru e atributul lui Iohannis. Și eu cred că Iohannis nu va mai numi niciun prim-ministru de la PSD, nici vreun alt fost prim-ministru, eu sau Tudose.”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier susține că a discutat cu foștii săi colegi din PSD în ultimele zile și că încearcă să îi convingă să renunțe la candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale și să îl susțină pe Mircea Diaconu.

„Am vorbit cu foarte mulți colegi de la PSD în ultima perioadă și le-am spus că după pererea mea dacă ei merg într-o direcție greșită cu candidatura doamnei Dăncilă. Nici nu intră în turul 2 și o să piardă și guvernul și asta e o greșeală. Și ideea de a avea un candidat unic, pe domnul Diaconu, am avea șanse să intrăm în turul 2.”, susține Victor Ponta.

Acesta își menține condițiile pentru susținerea în Parlament a unui guvern PSD.

„Singura soluție este cea pe care am mai discutat-o: să mergem cu un candidat comun și să vină cu un guvern restructurat cu un nou program de guvernare.”

Ponta consideră că guvernul ar urma să fie demis doar în urma unei moțiuni de cenzură, însă, dacă în Parlament Viorica Dăncilă nu obține votul pentru restructurarea unui cabinet fără ALDE, rând pe rând vor pleca din Guvern miniștrii cărora le expiră interimatele și astfel activitatea executivului va fi blocată. 

„Vom vedea dacă semnăm moțiunea de cenzură. Am discutat și cu cei de pe partea dreaptă. Singura soluție ca o moțiune de cenzură să treacă e să vină cu un program de guvernare, cu un guvern PNL-USR, cu un prim ministru desemnat, cum am făcut noi în 2012.”, a mai declarat Ponta.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri