Victor Ponta: Miniştrii Corlăţean şi Cazanciuc vor discuta cu doi consilieri ai lui Băsescu

Data publicării:
ponta guvern gov-2.ro

"Mi-a transmis astăzi oficial, că vrea să discute despre probleme de politică externă şi justiţie, motiv pentru care, foarte politicos, i-am desemnat pe cei doi miniştri care se vor întâlni cu doi consilieri ai preşedintelui", a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

El a enumerat, printre încălcările acordului, declaraţiile lui Ponta legate de Kosovo şi despre regimul politic din Siria.

Joi, preşedintele Băsescu a declarat că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, "s-a prăbuşit" miercuri.

Rugat să comenteze decizia şefului statului de a declanşa consultări tehnice pe tema acordului de coabitare cu primul ministru, preşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat pe un ton ironic: „Deci nu putem spune că ne plictisim în țara asta. Bine că n-am plecat când eram tânăr!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri