Victor Ponta nu a venit la consultările de la Cotroceni. Ce propunere are Pro România

Data actualizării: Data publicării:
pro romania

Delegația Pro România a început consutările cu președintele Klaus Iohannis pe tema desemnării unui nou premier, după ce guvernul codus de Viorica Dăncilă a căzut în urma moțiunii de cenzură.

Daniel Constantin a spus, după consultările de la Cotroceni, că Pro România „nu se dă la o parte”, în cazul în care i se va cere să intre la guvernare, pentru că partidul are „cei mai buni profesioniști”, dar că nu pune o astfel de condiție pentru a susține un nou guvern.

N-am spus că vrem să fim în Guvern. Dacă ni se va cere, nu ne dăm la o parte. Credem că avem cei mai buni profesioniști care să conducă ministerele și Guvernul. Dar nu este o condiție pentru a susține un viitor Guvern”, a spus Constantin.

Dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a declanșa procedura de alegeri anticipate, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie, atunci când avem și alegeri locale. Din punct de vedere guvernamental, nu am înaintat o propunere în fața domnului Iohannis. Suntem realiști și ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai mult pentru stabilitatea politic a țării. Ne-am manifestat dorința ca o nominalizare pentru viitorul prim-ministru să fie făcută cât mai repede”, a adăugat el.

Constantin a mai spus că Pro România o poate propune pe Corina Crețu pentru un nou mandat de comisar european din partea României, pentru că ar putea să treacă foarte repede prin comisiile Parlamentului European și să fie validată în plen.


Președintele formațiunii, Victor Ponta, nu a venit la consultări. Delegația Pro România este condusă de Daniel Constantin, prim-vicepreședinte al formațiunii.

Din delegație mai fac parte Gabriela Podaşcă, Oana Vlăducă, Ion Mocioalcă şi Nicolae Bănicioiu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri