Sari la conținut

Victor Ponta, reacție la criticile președintelui Iohannis

„Deputați PNL (...) s-au întâlnit și (...) în Parlament promovează interesele unei singure companii împotriva intereselor publice. N-am afirmat niciodată și am fost foarte clar, că m-a întrebat Cătălin Striblea: „Vorbiți de oameni din jurul președintelui?”, „Nu! Dimpotrivă. Și chiar cred că printr-un efort comun președinte, Guvern, Parlament, servicii de informații, jandarmerie, poliție, putem să luăm măsuri concrete pentru ca să fie o strategie de protejare a pădurilor. Deci lucrurile sunt foarte clare, iar acuzațiile mele la adresa unei doamne deputat, fost ministru, și a câtorva deputați PNL în continuare le consider legitime și chiar așa s-a întâmplat”, a declarat, vineri, Victor Ponta. 

„Impresia mea personală este că președintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte binevoitori, în ghilimele, în special nişte binevoitori liberali pe care îi vedeţi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer”, declarase premierul la B1 TV în urmă cu câteva zile. Victor Ponta lăsa să se înţeleagă că preşedintele a acţionat în interesul firmei Holzindustrie Schweighofer atunci când a retrimis Codul silvic la Parlament. 

Declarația l-a iritat pe președinte, care, înainte de a pleca în Italia, a spus că premierul va fi direct răspunzător, dacă declarațiile sale nu se probează. 

Scandalul „Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie”. Acuzații și explicațiile politicienilor