Victor Ponta: Vrem să ne ducem la bun sfârşit mandatul. Dacă sunt în stare, să ne dea jos la moţiunea de cenzură

Data publicării:
big discursul-premierului-victor-ponta-la-sus-inerea-proiectului-bugetului-de-stat-pentru-2013-n-fa-a-parlamentului

O criză politică acum - instabilitate luni de zile, ceartă în Parlament, alegeri anticipate - vă spun cine are de câştigat: nu România, poate că are de câştigat Rusia, sau poate că are de câştigat vreun duşman al României, ca în această perioadă să stăm să ne luptăm între noi în loc să facem ceea ce făceam foarte bine până acum, şi anume creştere economică, proiecte importante, strategice. Ar fi cea mai mare greşeală. Vrem să ne ducem la bun sfârşit mandatul, le cerem celor de la PDL-PNL să nu mai folosească justiţia în scopuri politice şi, dacă sunt în stare, să ne dea jos vineri, la moţiunea de cenzură”, a spus premierul.

Dacă nu, să meargă la alegeri şi doar poporul îi poate pune, nu un procuror sau altcineva, să conducă ţara”, a adăugat el.

Comisia Juridică dă aviz negativ privind urmărirea penală a lui Victor Ponta

Victor Ponta a mai spus: „Toți colegii din coaliția de guvernare spun că trebuie să mergem mai departe, să existe o justiţie independentă şi puternică, dar abuzuri şi erori uriaşe precum în cazul Rarinca” să nu se mai repete.

„În unanimitate, oamenii vor să continuăm o guvernare care probabil merge prea bine. Cineva a zis că sunt vinovat că Guvernul își face treaba”, a adăugat el.

În privința protestului anunțat de PNL în ziua votului la moțiunea de cenzură, șeful PSD a spus: „dacă fac manifestări ilegale, Blaga și Gorghiu trebuie să răspundă în fața legii”.

Victor Ponta a făcut aceste declarații după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care a fost discutată situaţia preşedintelui PSD.

Acesta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri