VIDEO. Columna lui Traian, luminată în culorile drapelului României

Data actualizării: Data publicării:
columna

Columna lui Traian e luminată, în această seară în culorile drapelului României, cu prilejul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Roma. E prima vizită de stat în Peninsulă a unui şef de stat român, în ultimii 45 de ani.

La sosirea la Columna lui Traian, Klaus Iohannis şi soţia lui au fost aşteptaţi de autorităţi locale şi de câteva sute de persoane, între care un grup de copii din comunitatea de români din Italia. Oamenii l-au aplaudat pe Iohannis, i-au strigat numele şi au scandat "Uniţi salvăm toată România".

Ulterior, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului naţional, moment în care oamenii au început să cânte imnul de stat al României.

„Sunt realmente emoţionat... e senzaţional, Columna lui Traian iluminată în tricolor, cred că un simbol mai profund şi mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există, şi cum Columna este considerată certificatul de naştere al poporului nostru, cred că iluminarea tricolor se potriveşte excepţional de bine. Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români, lumea a cântat imnul, am avut tulnicăresele, care au acompaniat, am avut un foarte frumos spectacol organizat de municipalitate, un lucru extraordinar, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, preşedintele şi soţia lui au discutat cu copiii, s-au fotografiat cu aceştia şi le-au mulţumit celor prezenţi la eveniment.

Cuplul prezidenţial a participat şi la un spectacol organizat în cadrul evenimentului.

Columna lui Traian va rămâne iluminată în culorile tricolorului român până la ora locală 22,30. Acesta este un moment simbolic al vizitei lui Iohannis, având încărcătură deosebită pentru relaţia bilaterală dintre cele două state, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Tot duminică, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, preşedintele Iohannis a avut o întrevedere cu reprezentanţi de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic.

Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Italiană are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui şef al statului român.

Luni vor avea loc convorbiri oficiale cu preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două ţări şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

Agenda vizitei mai include întrevederi oficiale cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico. 

Surse: Digi24, Agerpres, news.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri