VIDEO. Generalul Coldea, după cinci ore de audieri în Parlament: Consider denigratoare afirmaţiile la adresa mea

Data publicării:
COLDEA -MFAX-2

Florian Coldea FOTO: Mediafax Foto

ACTUALIZARE 16:30 „Acuzaţiile lansate în ultimele zece zile în spaţiul public sunt nefondate, sunt defăimătoare, iar documentele prezentate nouă de către comisia internă de verificare din cadrul SRI au probat că acele acuzaţii publice sunt nefondate”, a precizat Georgian Pop, președintele comisiei pentru controlul SRI, după audierea raportului privind verificările interne din Serviciul Român de Informații. 

ACTUALIZARE 15:00 Florian Coldea și Georgian Pop, șeful comisiei parlamentare pentru controlul SRI, au ieșit de la audieri după cinci ore. Georgian Pop a precizat că nu au fost epuizate toate punctele de pe ordinea de zi. A mai rămas unul, cel care se referea la acuzațiile Elenei Udrea. Audierile vor continua, urmând a fi prezentat raportul verificărilor interne din SRI în legătură cu aceste acuzații. Raportul va fi prezentat de un alt general, director general pentru securitate în SRI, iar Florian Coldea nu va lua parte la această prezentare.

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a ținut să dea citire unei declarații în fața presei, în care a negat că ar fi acționat în mod ilegal:

 „Resping categoric afirmațiile exprimate la adresa SRI și la adresa mea, pe care le consider denigratoare și lipsite de orice fundament real”, a afirmat, între altele, Florian Coldea. 

Audierea lui Florian Coldea ar putea continua după prezentarea raportului intern al SRI.

ACTUALIZARE 10:12. Florian Coldea a ajuns în fața comisiei parlamentare pentru controlul SRI. Președintele acestei comisii, Georgian Pop, enunță temele de discuție.

Înaintea ședinței, Florian Coldea le-a declarat jurnaliștilor că a venit pentru a lămuri subiectele aflate pe ordinea de zi a Comisiei de control a activității SRI, refuzând să facă alte comentarii.

Președintele Comisiei, Georgian Pop, a declarat că unul dintre subiectele aflate în discuția cu conducerea SRI vizează "acuzațiile publice făcute la adresa SRI sau a reprezentanților SRI" în ultima perioadă.

La audierea conducerii SRI sunt prezenți cinci membri ai Comisiei de control SRI, respectiv președintele Comisiei Georgian Pop, liberalii Teodor Atanasiu, Cezar Preda și Octavian Popa, senatorul Verestoy Attila, lipsind social-democrații Sebastian Ghiță, Daniel Savu și Liviu Codîrlă, precizează Mediafax.



Georgian Pop a precizat că în privința acuzațiilor Elenei Udrea aduse lui Florian Coldea, comisia s-a autosesizat: 

„De la oricine a făcut acuzații în ultima săptămână, nimeni nu ne-a trimis nimic oficial la Comisie ca să verificăm eventual cu date (...) adică de la doamna Elena Udrea. Deci, repet, suntem în situația de autosesizare”, a spus Georgian Pop.


Fostul ministru l-a acuzat pe Florian Coldea că i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru televiziuna acestuia. La câteva zile, după ce procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft, fostul ministru al Dezvoltării a povestit cum un alt nume din acelaşi dosar, Dinu Pescariu, a rugat-o să intervină la actualul şef interimar al SRI.

Acuzaţii la adresa lui Florian Coldea a adus şi Alina Bica, fosta şefă a DIICOT. Potrivit acesteia, Florian Coldea i-a cerut să reanalizeze situaţia lui Ovidiu Tender, în dosarul Carom, dată fiind poziţia în Africa a acestuia din urmă şi contractele pe care urma să le deruleze.

Citiți și: 

Cine sunt parlamentarii care controlează activitatea SRI și SIE
Elena Udrea: Domnul Maior îmi spusese de existența fotografiilor cu Alina Bica la Paris, înainte ca acestea să apară

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri