VIDEO | Imagini cu întâlnirea dintre Cuc și fosta directoare a TAROM. Ministrul îi cerea să întârzie avioanele mai mult de 5 ore

Data actualizării: Data publicării:
intalnire

În direct la televiziune, Ministrul Răzvan Cuc a recunoscut practic că toate acuzaţiile directoarei TAROM sunt adevărate: I-a cerut lista cu deputaţii opoziţiei care veneau cu avioanele TAROM să voteze moţiunea. Mai mult, a dezvăluit că s-a dus acasă la Mădălina Mezei ca să discute cu ea, femeia a ieşit în faţa porţii şi a vorbit cu ministrul în prezenţa fratelui ei.

Răzvan Cuc, ministrul demis al Transporturilor: Eu mă întâlnesc cu directorii, pot să mă întâlnesc oriunde, nu cred că am o constrângere.
Jurnalist: De ce ați fost acasă?
Răzvan Cuc: Păi dacă dânsa a zis că vrea să ne întâlnim urgent!
Jurnalist: La ea acasă?
Răzvan Cuc: Nu m-am dus la dânsa acasă, mare atenție...
Jurnalist: Pe stradă?
Răzvan Cuc: Păi pe stradă. Dânsa a venit însoțită de fratele dânsei...

„Confirm că eu sunt imagini, dar sunt surprinsă cum au ajuns publice...”, a spus Mădălina Mezei când a fost întrebată despre imaginile apărute în presă.

„Domnul ministru a venit să facă presiuni asupra mea legat de discuția cu întârzierea curselor pentru deputați. Cred că era aproape de 11 seara, miercuri. Mi-a cerut să întârziem aeronavele mai mult de cinci ore. Înainte am vorbit la telefon și i-am spus că nu este posibil și să nu încerce să facă nicio presiune asupra echipei TAROM pentru că am luat toate măsurile pentru ca aceste avioane să nu fie întârziate.

Mezei a spus că s-a întâlnit în fața casei sale cu ministrul Cuc pentru că nu era acasă și venea de la fratele ei.

„Eu veneam de fratele meu. Discutasem cu el acest subiect monstruos și am decis că este bine să-l anunț ca să nu cumva să încerce ceva. Ministrul putea avea acces la oricine din companie”, a spus Mezei.

Fosta șefă a TAROM a explicat la Digi24 de ce a vorbit despre acest subiect cu fratele său: „Este pilot comandant instructor la detașamentul Airbus 318. A început activitatea imediat după terminarea școlii de aviație. A fost copilot pe ATR, apoi comandant la ATR, copilot la Airbus, comandant la Airbus... Am discutat cu el pentru că aveam nevoie de cineva cu care să mă sfătuiesc legat de problemele majore pe care le întâmpinam în activitatea de zi cu zi”.

Referitor la acuzația lui Răzvan Cuc potrivit căreia cât a fost șef la TAROM, Mezei s-ar fi ocupat doar să-și protejeze familia, fosta directoare neagă. Potrivit ministrului demis, Mezei ar fi crescut un salariu „al unui membru al familiei”, de la 1.840 de euro la 2.400 de euro.

„Nu am crescut eu nimic, eu mi-am declarat conflictul de interese public, declarațiile mele de intereseși de avere sunt postate pe site-ul companiei. Am delegat această atribuție directorului comercial și dumneaei a considerat că pentru o preluare de atribuții suplimentare, trebuie să i se aducă salariul într-o zonă pe care o au și alți reprezentanți. Este vorba despre soțul meu”.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri