VIDEO. Ponta, către Dăncilă: Dacă te superi că te refuză un bărbat nu e normal să o spuneți la microfon

Data actualizării: Data publicării:
ponta-motiune

Victor Ponta a atacat-o pe Viorica Dăncilă înaintea votului pe moțiunea de cenzură, dar în același timp a și ironizat-o. „Vă dau un cuvânt să-l cautați pe Google: tautologic”. În momentul în care liderul Pro România a spus că premierul a sunat 100 de parlamentari personal, Dăncilă și-a dat ochelarii jos și și-a făcut semnul crucii.

Victor Ponta, liderul Pro România: Ne aflăm un fața unei moțiuni foarte ciudate și o spune un deputat aflat la al patrulea mandat. Doamna Dăncilă e supărată că toți consilierii dumneaei m-au sunat aseară să vorbim de moțiune. Dacă te superi că te refuză un bărbat nu e normal să o spuneți la microfon.

Din 2012 eu și alți colegi ne-am luptat aici să schimbăm guvernul, doamna Dăncilă vorbește despre ceva ce nu știe, tautologic, ca să vă dau de lucru, să căutați pe Google.

Teoretic, o moțiune dă jos un guvern, dar noi nu avem acum guvern, nu avem ministru de Interne, a fost o vreme ministru de Interne bodyguardul doamnei Dăncilă, nu avem la Educație, la Mediu.

Cred că este o idee și o strategie politică greșită, mâine se împlinesc 45 de zile de la schimbarea compoziției politice. Doamna Dăncilă mi-a spus mie personal că pe 1 septembrie vine în Parlament, e adevărat că nu mi-a trecut prin cap să o întreb 1 septembrie, care an? Atunci când vorbești cu doamna Dăncilă cifrele sunt o problemă.

N-am auzit niciodată de când fac politică ca un prim-ministru să sune 100 de parlamentari ca să fie miniștri. De la Pro România erau doar trei.

Dacă nu trece moțiunea, doamna Dăncilă va trebui să facă o minune biblică, cu peștii și pâinile și o să avem un guvern de 100 de miniștri, iar apostolul Mihai o să jure că doamna Dăncilă e o rudă din Videle a Mântuitorului și poate să facă 100 de miniștri, nu e ceva imposibil.

Am aflat că mâine se dau 7 miliarde, Eugen e generos. Singurul om serios este dl. Arsene, ăsta când zice că ia, ia! Așa a zis Parchetul, nu eu.

Am aflat de la doamna Dăncilă că sunt un om foarte rău, vreau să confirm, chiar sunt un om rău. Am pus o pe listă în 2014 ca europarlamentar, dar cred că un alt om rău, dl. Dragnea, a pus-o chiar premier și i-a fost mai rău.

Am văzut că e neconflictuală. N-a vrut Mike Pence să se certe cu doamna Dăncilă, a alergat-o prin tot Washingtonul. N-a vrut să se certe nici cu Ursula. Nu vă dau tot numele că vă încurc. N-a vrut să se certe nici cu moldovenii, a făcut un om de afaceri un metru de autostradă.

Fifor a scris că am fost un premier slab, eu am zis că i-a falsificat cineva semnătura, nu face Mihai așa ceva.

Cred că azi avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria și dacă nu îl îngropăm noi azi, îl vor îngropa românii pe 24 noiembrie. Votăm moțiunea de cenzură.

Ponta, în dreptul la replică: Un citat din La Fontaine: „Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că-i prost”

Ulterior, într-un drept la replică, Ponta i-a spus Vioricăi Dăncilă: „Multumesc doamnei Dăncilă că mi-a spus numele. Pe procedură, voiam să vă mulțumesc dvs. pentru apelul la solidaritate din partea tuturor social democraților. În 2016, cu poza mea pe afiș ați candidat, cred că și în 2020 va fi la fel. Vreau să ajutăm social-democrația să se reformeze și penru asta trebuie să scăpăm de cei care n-au legătură, cum e doamna Dăncilă. Un ultim lucru, pe procedură, un citat din La Fontaine: „Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că-i prost”.  Vă rog să votați moțiunea, mulțumesc!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri