Viorica Dăncilă: Cu Anca Alexandrescu exclus să mai colaborez

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila captura

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, la finalul CEx PSD, că exclude orice colaborare pe viitor cu Anca Alexandrescu, cea care i-a fost consilier la Guvern și despre care se spunea că este omul prin care Liviu Dragnea o controla pe Viorica Dăncilă. De asemenea, întrebată despre un alt consilier controversat, Darius Vâlcov, Viorica Dăncilă a spus că va lua în curând o decizie și în privința lui.

„Nu am discutat încă despre acest subiect, vom avea și acest subiect de discuție”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată despre o eventuală revocare din funcție a consilierului onorific Darius Vâlcov.

Dar cu Anca Alexandrescu mai puteți colabora? a fost întrebată Viorica Dăncilă. „Deci, cu Anca Alexandrescu, exclus. După cum știți, este consilier onorific pe probleme de comunicare în cadrul aparatului primului-ministru, mâine (miercuri - n.r.) o voi revoca din funcție”, a răspuns Viorica Dăncilă. „Și la partid, la fel”, a precizat ea.

„Voi lua o decizie în curând și legată de Darius Vâlcov, nu-mi cereți acum să vă dau un răspuns, e o zi foarte plină”, a adăugat Viorica Dăncilă, vizibil obosită.

Citiți și: Viorica Dăncilă a scăpat de ”umbra lui Dragnea” de la Guvern. Anca Alexandrescu nu mai este consilierul premierului

Premierul Viorica Dăncilă confirma, în 3 mai, plecarea Ancăi Alexandrescu, care era consilier onorific, de la Guvern, spunând că în campania electorală este importantă comunicarea de partid, iar Anca Alexandrescu se va ocupa de acest aspect. Viorica Dăncilă nega, însă, existenţa unui conflict cu liderul PSD Liviu Dragnea.

„Nu este niciun conflict între mine şi liderul PSD, absolut niciun conflict. Discutăm, am discutat chiar şi ieri cu domnul preşedinte, nu este un conflict, suntem în campanie electorală şi cred că este foarte bine să avem o bună comunicare de partid. De la Guvern deja noi trimitem către partid toate actele necesare, tot ceea ce ni se solicită referitor la programul de guvernare şi cred că trebuie să intensificăm comunicarea pe partid care şi acum este o comunicare bună (...) dar cred că în campanie electorală întotdeauna trebuie să întărim...”, a susţinut Dăncilă în 3 mai.

Întrebată despre motivele plecării consilierului său executiv Anca Alexandrescu de la Guvern, Dăncilă a spus că aceasta se ocupă de comunicarea de partid, argumentând că în campanie electorală „orice partid trebuie să-şi folosească cât mai bine toate instrumentele pentru a avea un rezultat cît mai bun”.
Anca Alexandrescu a preluat funcţia de consilier onorific în 1 februarie 2018.  Anca Alexandrescu fusese detașată la Guvern de la Camera Deputaților, unde era încadrată pe postul  de consilier al președintelui acestei instituții, Liviu Dragnea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri