Viorica Dăncilă, după moțiune: Nu știu unde mă duc

Data actualizării: Data publicării:
Viorica dancila la declaratii dupa sedinta cex
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul demisionar Viorica Dăncilă spune că nu știe unde va merge, după ce a trecut moțiunea de cenzură la adresa guvernului său. Ea a daugă că știa că va veni o zi în care va pleca de la Palatul Victoria.

„Nu știu unde mă duc. Eu am muncit în credință și nu mi-am aranjat nimic. În perioada următoare mă voi axa pe activitatea de partid. Sper să fie la Cotroceni. Nu o să mă duc să lucrez la o firmă particulară și să nu mă duc la muncă. O lună jumătate voi face campanie alături de toți cei implicați”, a spus Viorica Dăncilă la România TV.

„Sunt un om puternic, sunt lider de partid, candidatul PSD la prezidențiale. Un om puternic poate să își conducă echipa spre victorie. Astăzi într-adevăr moțiunea a trecut, Guvernul a fost demis, dar lupta nu s-a încheiat. Au câștigat o bătălie, dar nu au câștigat războiul. Sunt convinsă că ceea ce va urma va arăta că PSD poate câștiga alegerile prezidențiale. Legat de moțiune. Când am mers la Palatul Victoria am știut că va veni o zi în care voi pleca. Ceea ce mă îngrijorează este ceea ce se va întâmpla de mâine, care vor fi deciziile luate de mâine, ce va face viitorul guvern pentru oameni și pentru România”, a mai spus Dăncilă.

Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate (în total au fost 245 de voturi). Au fost și 4 voturi împotriva demiterii, în contextul în care parlamentarii PSD au fost în sală dar nu au votat.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri