Viorica Dăncilă: Nu merg în SUA pentru poze. Voi aduce în discuție că președintele blochează guvernul

Data actualizării: Data publicării:
viorica-dancila-gov
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă a declarat că va efectua o vizită în SUA și va trebui să aducă în discuție situația Guvernului și faptul că președintele Klaus Iohannis blochează Executivul. Premierul a adăugat că va semna un acord pe energie, în condițiile în care nu are ministrul la acest minister.

„Pentru că tot spuneați că această luptă va fi o luptă incorectă, o luptă în care știrile false vor ocupa un loc de frunte, nici nu s-a vorbit bine de această vizită pentru că s-a spus că mergem pentru poze, pentru cine știe ce alte considerente. Nu, merg să îmi reprezint țara și deja merg pentru a întări relațiile transatlantice, nu merg să fac promisiuni, merg ca să concretizăm lucruri care leagă SUA de România. Merg ca să semnez acorduri între România și SUA bineînțeles în beneficiul României care să genereze un val de încredere mult mai mare în țara noastră. Merg să mă întâlnesc cu companii americane pentru a le vorbi despre investițiile în România, le spun pentru a le prezenta posibilități de investiții dar și cum a încurajat și cum vrea să încurajeze Guvernul României investițiile americane. Merg în cadrul ONU să vorbesc alături de regele Iordaniei și președintele Macron pe o dezbatere privind terorismul având în vedere că este un lucru care îngrijorează foarte mult nu numai în Europa, în toată lumea”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seară, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Citește și Surse: Viorica Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

Ea a precizat că vor fi și o serie de întrevederi pe care le va avea în Statele Unite la care nu vrea să facă referire în momentul de față.

„Da, sunt și întâlniri la care nu o să fac referire acum în această emisiune, dar îmi doresc să mă întâlnesc și cu comunitatea de români din SUA pentru că pentru mine este important să văd problemele pe care le au românii, pentru că problemele românilor nu sunt legate numai de vot. Votul este dreptul lor și am făcut toate eforturile ca să fiecare cetățean din afara granițelor țării să aibă posibilitatea să voteze, dar sunt și alte probleme și nu trebuie să ne amintim numai de cetățenii din afara granițelor numai când avem campanie electorală și de aceea vreau să mă întâlnesc cu comunitatea de români din SUA. Am și mai multe invitații, avem și un dineu oficial dat în cinstea premierului României, sunt mai multe întâlniri, pot să vă spun că este un program foarte încărcat pentru toată delegația”, a completat premierul.

Aceasta a precizat că va trebui să discute și despre situația Guvernului în vizita în SUA și despre faptul că există o decizie a CCR care să îl oblige pe șeful statului Klaus Iohannis să numescă miniștri.

„În loc să mergem în SUA cu un Guvern care își face datoria, cu un președinte care este responsabil pentru buna relaționare cu celelalte instituții, care trebuie să susțină un Guvern indiferent de culoarea lui politică, eu așa aș fi face dacă aș fi președintele României, indiferent de culoarea politică al Guvernului, Guvernul trebuie să funcționeze, că nu funcționează pentru președinte, funcționează pentru cetățeni, plec în SUA în condițiile în care avem o decizie a CCR pe care președintele nu o pune în aplicare, în care trebuie să avem discuții pe energie, iar eu nu am un ministru măcar interimar pe energie, cu toate că decizia e obligatorie de a numi un interimar, deci este o situație nu tocmai plăcută și cred că ar fi trebuit să primeze în primul rând imaginea României în cadrul acestor întâlniri externe în care vrem să generăm un val de încredere”, a conchis Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii în perioada 22 - 29 septembrie. Șeful Executivului va avea o întrevedere și cu vicepreședintele SUA Mike Pence, la care va semna cu oficialul american un acord în domeniul energetic, au precizat sursele citate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri