Vlad Voiculescu: „Aștept de la Nicușor Dan să se retragă, dacă nu va fi desemnat candidat pentru Primăria București”

Data publicării:
Vlad Voiculescu stă pe un scaun
Foto: Agerpres

Vlad Voiculescu, candidatul formațiunii PLUS pentru funcția de primar al Municipiului București, se așteaptă ca Nicușor Dan (candidatul USR pentru aceeași funcție) „să se retragă dacă nu va fi desemnat candidat, după competiția internă din Alianța USR-PLUS.

„Trebuie să fie clar că în alianță vom avea un singur candidat și cine se înscrie și nu va fi ales candidat comun, atunci să se retragă. Eu asta voi face și aștept asta de la Nicușor Dan”, a declarat Vlad Voiculescu în cadrul unui interviu acordat Hotnews.

Voiculescu a precizat că, în prezent, „nu există niciun fel de nemulțumire legat de desemnarea lui Nicușor Dan” și că decizia alianței USR-PLUS referitoare la alegerea candidatului unic poate fi de trei feluri: desemnarea prin alegeri interne, invitarea susținătorilor să voteze, alături de membrii de partid sau desemnarea candidatului unic în urma sondajelor interne.

„Vom cântări intern avantajele și dezavantajele și vom lua o decizie. Preferința mea nu e pentru sondaje. Dacă ne uităm la alegerile prezidențiale sau europarlamentare, vedem că interesul oricărui partid este să îi aibă pe susținători tot mai aproape de procesul decizional. Le dă oamenilor posibilitatea să spună cu cine să meargă mai departe. Eu merg pe varianta de a vota și membrii de partid și susținătorii USR și PLUS. Este varianta de mijloc”, a spus Voiculescu.

Într-un interviu acordat Digi24.ro, Nicușor Dan a declarat că, „în ipoteza în care opoziția o să aibă candidat unic și acela nu voi fi eu, atunci nu candidez. Într-o multitudine de alte ipoteze, rămân în cursă”.

În cadrul aceluiași interviu, Nicușor Dan a prezentat datele unui sondaj, realizat în luna august, în care Gabriela Firea avea 30% din preferințele bucureștenilor, Nicușor Dan 28%, Rareș Bogdan 22% și Vlad Voiculescu 12%.

 

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri