Polițiști locali cu scutire medicală pentru tura de noapte și patrulare în ploaie. Primar: E greu de crezut că fac tensiune doar seara

Data actualizării: Data publicării:
masina politia locala ploiesti
Polițiști locali cu scutire medicală pentru tura de noapte și patrulare în ploaie. FOTO: Facebook Politia Locala Ploiești

Mai mult de jumătate dintre polițiștii locali din Ploiești au depus scutire medicală pentru tura de noapte, pentru patrulare prin ploaie sau pentru portul de armă.

La Poliția Locală sunt încadrați 102 angajați. 60 de angajați au adus documente justificative care îi scutesc de diverse atribuții - conducerea mașinii, patrularea pe vreme rea sau chiar interdicția de a purta arme.

Totodată, 10% dintre ei nu pot lucra decât în tura de dimineață. Administrația Locală a cerut o verificare a documentelor depuse de aceștia.

Primarul din Ploiești, Andrei Voloșevici, a declarat la Digi24  a constatat acest lucru săptămâna trecută, când au avut loc în oraș "o serie de evenimente mai puțin plăcute".

"M-am adresat Poliției Locale si am constatat ca sunt aceste documente, că sunt polițiști locali care pot face doar schimbul 1, schimbul 2 și 3 fiind cenzurate prin documente medicale", a spus primarul.

El a afirmat că a sesizat Casa de Asigurări de Sănătate și Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la această situație despre care spune că este "inacceptabilă" și "intolerabilă".

"După ce sunt făcute verificări dacă aceste acte medicale sunt corect întocmite,  vom avea și reacții. Dar, 60 de persoane care au diverse scutiri... nu o să tolerez asta în contextul în care pare un obicei. E foarte greu de crezut că nu poți face tensiune la primul schimb, dar că faci la schimbul 2 și 3. La nivelul logicii simple, nu se poate așa ceva.

E de neînțeles. Avem posibilitatea să asigurăm cele trei schimburi, dar asta nu înseamnă că sunt mulțumit de activitatea Poliției Locale.

Nu e suficient să mergi cu patrula pe stradă și să nu vezi nimic.

Mă interesează cum e protejat cetățeanul și cât de mult e protejat patrimoniul local", a spus primarul.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri