Nicușor Dan: Nu s-a prezentat niciun ofertant la licitația pentru centrale de cartier

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan despre licitatia centralelor de cartier
Nicuşor Dan despre licitatia privind centralele de cartier Foto: Inquam Photos / George Călin

Nicio ofertă pentru cele 20 de centrale care ar fi trebuit montate în cartierele aflate la capete de rețea despre care primarul Nicușor Dan anunța în vară că vor fi instalate până în ianuarie. Termenul limită a trecut, iar primarul general a anunțat că licitația nu va fi prelungită deoarece nu mai este timp ca centralele să fie puse în funcțiune până în ianuarie.

Cauza ar fi prețul limită pe care îl putea oferi Municipalitatea, preț ce nu ar fi putut să-l depășească pe cel al energiei furnizate de către ELCEN. Drept urmare problema încălzirii în cartiere precum Aviației sau Colentina aflate la capete de rețea și unde agentul termic furnizat de către CET-urile ELCEN nu ajunge la parametrii normali, rămâne nerezolvată și pentru această iarnă.

„Așa cum v-am spus, nu, răspunsul este negativ. Termenul (… limită de depunere a ofertelor n.r.) A fost ieri. Am fost în situația neobișnuită în care prețul de închiriere pe un an era mai mare decât prețul de producție.

Pentru că există o mare cerere de centrale de dimensiunea aceasta și pentru că termenele în care centralele de dimensiunea asta pot să fie livrare sunt mari, a existat un preț speculativ pe închiriere de centrale, care era mai mare decât prețul de producție.

Pentru că suntem o autoritate publică cu diferite organe de control care ne urmăresc activitatea, printre care Curtea de Conturi, singura posibilitate pe care am avut-o a fost să punem un preț de închiriere astfel încât închirierea și montajul să ducă la un preț total de furnizare a energiei termice la nivelul celui pe care ni-l furnizează ELCEN.

Asta a redus costul de închiriere și montaj sub ceea ce primisem ca ofertă de la firmele care voiau să ne închirieze și ăsta e motivul pentru care nu s-au prezentat.

(…) Una dintre condițiile puse ofertanților din această licitație era ca eu să reușească să funcționeze de la 1 ianuarie. Nu mai e posibil”, a declarat Nicușor Dan.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri