Procuror candidat la şefia DIICOT, avertisment despre poluare: Sub Dobrogea avem un fluviu cu apă pură din Cretacic. Ar fi contaminat

Data actualizării: Data publicării:
procuror teodor nita

Date îngrijorătoare despre poluarea generată de arderea deșeurilor în România: sunt zone în țară unde numărul cazurilor de cancer diagnosticate a crescut și de cinci ori, pe fondul acestor proceduri. Declarația a fost făcută de procurorul Teodor Niță, care a făcut publice datele la audierea pentru postul de procuror-șef al DIICOT.

Magistratul a vorbit și despre un caz pe care l-a instrumentat, care a dus la desființarea unui depozit de deșeuri din Năvodari, unde o grupare mafiotă cu rădăcini în Italia aducea ilegal deșeuri din mai multe țări vest-europene.

Procurorul ar vrea ca inspectorii de la Garda de Mediu să îi poată sprijini mai activ pe procurori în instrumentarea dosarelor care vizează protecția mediului.

Teodor Niță, procuror candidat: „România riscă să devină groapa de gunoi a Europei, să devină un punct terminus pentru gunoi, sunt mii de tone de gunoi trimise către noi, activități specifice criminalității organizate. Ca procuror, ca polițist, nu ești familiarizat cu fenomenul transferului de deșeuri, așa cum sunt cei de la Garda de Mediu.

Dețin date potrivit cărora în prezent, în România, mai ales în anumite zone pe care le pot indica punctual, numărul de cancere a crescut cu 300-500 la sută datorită acestor chestiuni, arderi de deșeuri, este o problemă extrem de gravă, dar avem hiperdepozite de gunoi.

Sub Dobrogea avem un fluviu subteran, mai mare decât Dunărea, cu apă pură din Cretacic. Ar fi fost contaminat. De aceea Marea Neagră este în anumite zone foarte dulce, și datorită acestui fluviu subteran. Iar acesta curge pe sub zona Năvodară și se varsă în mare în zona Midia”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri