Profesoara din Vâlcea care și-a abandonat bebelușul de 5 zile într-o scară de bloc născuse în mașină, de frica soțului

Data actualizării: Data publicării:
bebelusi la maternitate
Un nou scandal dezvăluie amploarea neregulilor din maternităţile din Anglia FOTO: Getty Images

Detalii șocante ies la lumină în cazul bebelușului abandonat într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea săptămâna trecută. După ce cazul a fost făcut public, cuprinsă de remușcări, mama s-a prezentat la poliție și și-a spus povestea.

Femeia care și-a abandonat bebelușul de 5 zile în scara de bloc din cartierul Ostroveni are 35 de ani și a fost profesoară la un liceu din localitate. Mai are acasă doi copii minori și se pare că soțul ei, care ar fi violent, nici nu voia să audă de al treilea copil.

De frica soțului, atunci când a venit momentul, femeia s-a dus și a născut singură în mașina familiei, după care a rămas acolo cinci zile, ca să-și dea seama ce poate să facă cu bebelușul, relatează adevarul.ro.

Într-un final, a decis să lase fetița într-o scară de bloc, unde a fost găsită de o locatară și dusă la maternitate. Femeia s-a dus la poliție după câteva zile, iar ulterior a fost internată în spital, medicii confirmând că suferă de depresie postnatală.

Bebelușul, abandonat în urmă cu o săptămână

Fetița a fost găsită în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea pe data de 12 februarie. Locatarii au anunțat Poliția, iar o ambulanță a dus-o la maternitatea din oraş. Medicii au spus că bebeluşul a fost născut acasă, întrucât ombilicul său era prins cu o clemă care nu se foloseşte la spital. 

Cătălin Udrea, purtatorul de cuvant al IPJ Vâlcea, a declarat atunci: „De la început vreau să spun că nou-născutul este în siguranță, acesta a fost transportat la o unitate spitalicească unde a fost evaluat de către cadrele medicale, starea generală fiind una bună și nu prezintă leziuni traumatice vizibile.

Joi, în jurul orei 23:00, a fost primit un apel de urgență la Poliția municipiului Vâlcea prin care ni se sesiza că într-o scară de bloc din cartierul Ostroveni a fost găsit un nou-născut abandonat.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, bebelușul fiind găsit într-un scaun de transport auto, special pentru copii. La fața locului a fost solicitată și prezența unui echipaj de la Ambulanță, nou-născutul fiind preluat și dus la spital. În urma evaluării s-a stabilit că este vorba de o fetiță care ar fi în vârstă de aproximativ cinci zile.

Ancheta este făcută de polițiștii Serviciului de Investigații criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abandon de familie.”

Mama s-a predat la Poliție după 4 zile

Femeia de 35 de ani s-a prezentat la Poliția Râmnicu Vâlcea la începutul acestei săptămâni și a spus că ea este mama fetiței. Ulterior a fost internată în spital

„Polițiștii au identificat o femeie de 35 de ani, din Râmnicu Vâlcea, bănuită de comiterea faptei. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt”, au transmis luni reprezentanții IPJ Vâlcea.

Fetița se află, în prezent, la Maternitate, unde va rămâne o perioadă până se va lua o decizie în privința ei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri