Raed Arafat, după ce vaccinurile anti-COVID au ajuns în România: Asistăm la un moment istoric. De azi lucrăm pe două fronturi

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat seful dsu cu masca de protectie
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Foto: Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri, la momentul intrării celor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID în România, că este vorba despre un moment istoric, iar începând de astăzi „lucrăm pe două fronturi”.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție și pe care începem să o aplicăm. Toate țările UE împreună au reușit să nu dezamăgească cetățenii UE”, a spus Raed Arafat, la Vama Nădlac 2.

„Așa cum aici a intrat un camion cu vaccin, așa a intrat în toate țările UE. A fost un efort imens, la care a participat inclusiv România”, a completat șeful DSU.

„Pentru noi este o speranță, este lumina de la capătul tunelului. Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat, că uităm de măsurile care sunt obligatorii - distanțare, masca, spălat pe mâini - este abia un început. De azi vom lucra pe două fronturi: de limitare a răspândirii SARS-CoV-2 și de vaccinare”, a afirmat secretarul de stat.

„Începerea vaccinării nu înseamnă că problema s-a rezolvat, începerea vaccinării nu înseamnă că ne relaxăm, începerea vaccinării nu înseamnă că scoatem masca”, a completat el.

La rândul său, doctorul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că vaccinarea „este cea mai sigură și scurtă cale medicală prin care putem pune punct pandemiei”.

„Mă bucur să constat că există atâta interes pe tema vaccinării împotriva COVID, mă bucur că există dezbatere pe acest subiect. Acest lucru ne obligă să asigurăm demararea campaniei de vaccinare. Vaccinarea are loc în condiții de siguranță, ca fiecare cetățean să aibă acces atunci când va dori”, a completat medicul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri