Rafael Nadal a anunțat că nu participă la Roland Garros și când se retrage din tenis

Data publicării:
2018 US Open - Day 12
Rafael Nadal. Foto: GettyImages

Rafael Nadal se retrage din tenis. 2024 va fi „probabil” ultimul meu an în circuitul ATP. Până atunci, spanionul anunță oficial că nu va participa la turneul de la Roland Garros, pe care l-a dominat. Este pentru prima oară în ultimele 18 sezoane când Nadal ratează Roland Garros.

Nadal, deţinătorul trofeului, a anunţat, joi, că nu va participa la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garos, el nefiind refăcut suficient în urma unei accidentări pe care a suferit-o la Australian Open, în ianuarie, relatează Reuters, potrivit News.ro. 

„Recuperarea după accidentarea suferită în Australia nu a decurs aşa cum mi-ar fi plăcut. Am pierdut obiective şi Roland Garros devine imposibil”, a spus Nadal. „În acest moment, nu voi putea participa la Roland Garros. Vă imaginaţi cât de greu îmi este, având în vedere ce înseamnă acel turneu pentru mine”, a adăugat el.

Spaniolul a precizat că 2024 ar putea fi ultimul său an ca sportiv: „Nu voi fi la Roland Garros. Nu voi juca timp de câteva luni. Voi încerca să fiu la capacitate maximă anul viitor, care cred că va fi ultimul al carierei mele de sportiv profesionist”.

Turneul de la Roland Garros va începe la 28 mai. Nadal are în palmares 14 trofee French Open.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri