Răzvan Cuc, la Digi24, despre #şîeu: Am înţeles mesajul. Nu era nevoie poate să fie campania atât de amplă

Data actualizării: Data publicării:
razvan cuc inquam octav ganea 20190219225204_OGN_5110-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că se alătură protestului „România vrea autostrăzi” şi că întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, a inaugurat, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova. "Am înţeles mesajul campaniei, nu era nevoie poate să fie o campanie atât de amplă, a declarat la Digi24 ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"M-am confruntat cu întrebarea legată de autostrăzi de când a început campania omului de afaceri din Suceava. Azi, am fost la Bacău. Noi am înţeles – vorbesc de autorităţi – am înţeles foarte bine mesajul. Nu era nevoie poate să fie campania atât de amplă.

Din primul mandat am înţeles care sunt priorităţile ministerului şi ce îşi doresc românii. Am spus că voi sta pe şantiere, am constatat că avem anumiţi antreprenori care muncesc.

Autorităţile nu au stat cu mâinile în sân şi doar au privit. În 2017 am lansat proiecte pe care acum am ajuns să le semnăm. Semnăm contracte de 500 milioane de euro, lansate în mandatul meu în 2017.

Proiectele au venit, dar toate sunt etapizate.

Şi eu mi-aş dori să fac o autostradă peste noapte, dar când facem un proiect trebuie să facem studiu de fezabilitate. Când am lansat proiecte, am luat studii de fezabilitate mai vechi, am luat studiile, le-am lansat şi avem semnate.", a declarat Cuc.

Răzvan Cuc: La 15, eram pe şantier, mă uitam cum munceşte un antreprenor român

„Toți auzim că nu se fac autostrăzi și niște șmecheri care vezi fac ei un metru - să vorbim cinstit, la 12 și jumătate a început lucrul la primii kilometri de autostradă în Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri, dacă tot avea 100 de mii de euro, puteă să-i doneze la o casă de copii”, a spus azi Liviu Dragnea.

Întrebat ce părere are despre declaraţia făcută de Liviu Dragnea, ministrul Transporturilor a răspuns:

„Ştiu că azi la 15.00 eram pe şantier şi mă uitam cum munceşte un antreprenor român.

Am văzut cum muncesc antreprenorii români, în majoritate. Mă uit cât de dedicaţi au fost şi nu au protestat când România nu a avut buget.

Am înţeles pe deplin nemulţumirea oamenilor. Poate a lipsit un nivel de transperanţă în cadrul ministerului, dar din data de 23 voi face o conferinţă de presă la ministerul transporturilor, am ridicat drone şi voi arăta ce constructori muncesc şi care nu”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri