„Regele etnobotanicelor” a fost adus în România. Alin Rotaru era căutat pentru trafic de droguri și viol

Data publicării:
politie spania
Sursa foto: captură Poliția spaniolă / X

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că „Regele etnobotanicelor” Alin Rotaru, condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol, a fost adus din Spania şi se află într-un penitenciar din România, pentru a îşi executa pedeapsa în ţara noastră. „El este una din cele aproximativ 70.000 de persoane înscrise în Registrul agresorilor sexuali”, a mai spus ea.

„«Regele etnobotanicelor» a fost adus în ţară din Spania. Rotaru Alin e numele lui. A fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol. În acest moment se află în penitenciarul din România. El este una din cele aproximativ 70.000 de persoane înscrise în Registrul agresorilor sexuali şi e bine că execută pedeapsa în sistemul penitenciar din România”, a anunţat Alina Gorghiu, într-un mesaj video transmis de către Ministerul Justiţiei.

Potrivit poliției spaniole, Rotaru este cunoscut în România drept "Regele etnobotanicelor" pentru că a deschis primul "magazin de vise" din țara noastră. Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut în 2013. Totodată, în 2009 el a distribuit peste 4 kilograme dintr-un sortiment de canabis, faptă pentru care a fost condamnat în 2021 la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Când a fost reținut, toate documentele lui Alin Rotaru au fost reținute de poliție și s-a constat că acesta folosea o identitate falsă din 2021, ceea ce i-a permis să trăiască în Spania.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri