Exclusiv Robert Negoiță, despre fenomenul drogurilor: În Sectorul 3 avem semnalări din ce în ce mai multe. Nu avem atribuții, doar punem camere

Data publicării:
robert negoita in studioul digi24
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit luni seara, la Digi24, despre consumul de droguri din sectorul pe care îl administrează. Foto: Captură Digi24

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a vorbit luni seara, la Digi24, despre consumul de droguri din sectorul pe care îl administrează. Edilul spune că este foarte important să se limiteze zonele în care se consumă stupefiante, sau se face trafic, prin amenajarea spațiilor lăsate neîngrijite, în acest sens dând exemplul gropii de lângă Biblioteca Națională. „Am spart acolo o cloacă de astfel de activități. Acum e prezență umană, se duc oameni să joace tenis, fotbal și nu se mai pot ascunde”, a spus Negoiță.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3: Apartenența la UE a făcut să crească nivelul de trai, o spun cifrele, care bunăstare a adus la pachet și aspecte negative, nu doar pozitive. Acesta, cu drogurile, este un aspect negativ. Posibilitatea de a achiziționa droguri, că atunci când ești foarte sărac nu ai cu ce să le iei, mai ales la familiile cu posibilități există acest risc major.

Ce face președintele este foarte bine. Să ridici nivelul de alertă, atenție, să te preocupe și să facem tot ce depinde de noi să scădem, să diminuăm acest fenomen care este prezent, îl conștientizăm cu toții, chiar dacă nu suntem în contact direct, pentru că eu personal nu am văzut. Cu toate că am înțeles că este o chestiune obișnuită în cluburi, unde eu nu prea merg.

În Sectorul 3 avem semnalări din ce în ce mai multe, în anumite zone, către Poliția Locală și către Primărie, unde prezența lor este vizibilă, a acelor persoane care se droghează.

Cei mai vizibili sunt cei care trăiesc pe străzi, dar și din celelalte categorii.

Noi suntem semnalați de către cetățeni, dar partea de consum de droguri, sau trafic de droguri mai ales, este infracționalitate, iar poliția locală nu are în atribuții partea de infracționalitate. Poliția Națională se ocupă de treaba asta, și Parchetele.

Noi, Primăria Sector 3 încercăm să facem zonele mai sigure, mai instalăm o cameră de supraveghere, mai patrulează Poliția Locală, dar atribuțiile noastre sunt destul de limitate.

De exemplu, de când am făcut baza sportivă din esplanadă, așa cum o știm noi, în acea fostă groapă de gunoi de la Biblioteca Națională, am spart acolo o cloacă de astfel de activități. Acum e prezență umană, se duc oameni să joace tenis, fotbal și nu se mai pot ascunde, că-i prezență umană acolo. Și atunci au migrat în alte zone, unde evident că deranjează.

Soluția este să limităm cât se poate de mult, repet, amenajarea și prezența umană îi descurajează.

Noi în fiecare școală avem polițist. Fiecare instituție de învățământ din Sectorul 3 are un polițist acolo. Deci, prezența Poliției Locale e vizibilă.

S-a ridicat nivelul de alertă, este o preocupare, ceea ce ne bucură. Ce decizii se vor lua, și care privesc atribuțiile noastre de administrație locală, suntem aici și e normal să sprijim demersul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri