Rompetrol Rafinare: Nu a fost afectată nicio instalaţie de azot, fumul negru provenea de la cablurile electrice

Data actualizării: Data publicării:
fum rafinarie Navodari 220816 (3)

 

Explozia care a avut loc pe platforma Petromidia s-a produs la Instalaţia de Distilare în Vid, precizează reprezentanţii companiei. În incendiul izbucnit au ars numeroase clabluri electrice, ceea ce explică fumul negru şi dens care s-a ridicat deasupra combinatului.

Felicia Andrei, reprezentanta Rompetrol Rafinare:

„În cursul acestei zile, în jurul orei 18:00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident în zona Instalaţiei de Distilare în Vid. Ce putem spune este că în acest moment incendiul a fost n totalitate lichidat iar zona a fost complet securizată. Din păcate, în timpul incendiului s-au înregistrat patru persoane rănite, în acest moment toţi cei patru aflându-se la spital sub supraveghere medicală. Suntem în legătură directă cu colegii, cu familiile lor, le acordăm tot spirjinul necesar.

Ce aş vrea să subliniez încă o dată este că în acest moment orice pericol a fost îndepărtat şi instalaţia afectată este oprită. Este vorba de instalaţia de distilare în vid. Am observat că în mass-media a apărut informaţia referitoare la azot dar nu, este o informaţie eronată. Este vorba de Instalaţia de Distilare în Vid.

Au fost iniţiate procedurile de investigare. Sunt atât reprezentanţii companiei noastre cât şi ancheta oficială pentru determinarea cauzelor care au condus la acest incident. Fumul negru era practic cauzat de cablurile electrice din zonă care au ars. Este doar un incendiu şi atât, fără explozie, fără rezervoare de azot implicate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri