„Caracatița domnului Lucan”. Dezvăluirile lui Vlad Voiculescu

Data publicării:
vlad voiculescu govro

Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu afirmă că dosarul DIICOT ce îl vizează în principal pe chirurgul Mihai Lucan și pe fiul acestuia este alcătuit „într-o măsură covârșitoare” pe baza a două rapoarte ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut. De asemenea, fostul ministru arată, citând paragrafe din rechizitoriul anchetatorilor, că Mihai Lucan ar fi încercat să obțină o întâlnire cu el.

Vlad Voiculescu ilustrează mesajul său cu o caracatiță și începe povestea lui cu titlul „Caracatița domnului Lucan”.

„În bula mea, toată lumea pare absolut șocată de acuzațiile care îi sunt aduse domnului Mihai LUCAN”, adaugă fostul ministru.

„Ceea ce nu știu mulți este că #dosarul DIICOT este într-o măsură covârșitoare alcătuit din rezultatul controalelor și celor două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătății de anul trecut. A fost pentru prima dată când cineva din partea Ministerului Sănătății îndrăznea să calce pe ceea ce devenise moșia privată a domnului Lucan. Dar mai important decât atât, a fost poate prima dată în ultimii ani când la Ministerul Sănătății sunai dacă pacienții aveau o problemă, nu dacă tu (șef sau șefuț) aveai o problemă”, mai spune Vlad Voiculescu

„E interesant însă cum gândea domnul Lucan - și cum gândesc cei ca dânsul. Citiți mai jos și vă minunați:

---

EXTRASE DIN REFERATUL DE ARESTARE 
"În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUTR.

(...)
Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor ZOTA.

(...)
În scopul securizării activităţii sale, inculpatul Lucan Mihai a făcut demersuri în vederea activării altui post telefonic. l-a contactat pe numitul ŢĂRUS VALENTIN-NORBERT (presedinte al SC ,,Farmaceutica REMEDIA” S.A.) pe care l-a întrebat dacă îl cunoştea pe ministrul sănătăţii la data respectivă, în persoana numitului VOICULESCU VLAD VASILE, solicitându-i totodată o întâlnire, potrivit referatului de arestare. În ziua de 26.09.2016 ora 21:42:43 a purtat o discuţie telefonică cu numitul DÂNCU VASILE (la data faptelor vicepremier în Guvernul României), solicitându-i ajutorul pentru a-l informa pe primul ministru al Guvernului României despre situaţia existentă", se mai arată în referat.

---
Atât domnul ȚĂRUȘ cât și domnul DÂNCU au avut înțelepciunea să își vadă de treabă.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri