Cardiologie intervențională cu cel mai performant angiograf din sud-estul Europei, la SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Sala Angiografie Spitalul Clinic SANADOR Articol sustinut de SANADOR

Spitalul Clinic SANADOR, recunoscut pentru portofoliul său de echipamente medicale de elită, pune la dispoziția pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, încă din anul 2017, cel mai performant angiograf din sud-estul Europei, Philips Azurion 7. Echipamentul reprezintă cea mai recentă generație de platformă terapeutică ghidată imagistic, asigurând o reducere a dozei de iradiere cu 50% în domeniul cardiologiei și 70% în domeniul vascular, și o înaltă calitate a imaginii. Excelența clinică se îmbină cu inovația fluxurilor de lucru, generând o eficiență operațională crescută și permițând o vizibilitate excelentă din toate unghiurile, cu doze extrem de mici de radiații.

Prin soluțiile de ghidare utilizate, prin platformele software adiționale, Azurion 7 oferă medicului posibilitatea stabilirii diagnosticului și abordării soluțiilor terapeutice minim invazive de înaltă complexitate din cardiologia intervențională, electrofiziologie, chirurgie vasculară, dar și în domeniul neurochirurgiei și oncologiei. Printre afecțiunile evaluate și tratate se numără: aritmii maligne (fibrilație atrială, flutter atrial), boli vasculare severe la nivelul sistemului circulator cerebral (accidente vasculare cerebrale, malformații arteriovenoase, anevrisme cerebrale), boli vasculare cardiace (angină pectorală, infarct miocardic), valvulopatii (stenoză aortică, regurgitare mitrală), suferințe vasculare aortice (anevrism de aortă, disecție de aortă) și arteriopatii periferice.

Angiograful Azurion 7 deține toate utilitățile software de ghidare imagistică 3D, capacități care sporesc confortul medicului și al pacientului, cresc siguranța procedurii și reduc timpul operator, fie că este vorba despre endoproteză de aortă, implantare de valvă cardiacă sau tratament intervențional la nivelul vaselor cerebrale.

Departamentul de Cardiologie intervențională din cadrul Spitalului Clinic SANADOR dispune de două săli echipate modern, cu tehnologii și dispozitive de ultimă generație.

În cadrul departamentului, se poate efectua o gamă complexă de proceduri de diagnostic și tratament:

  • coronarografii, ventriculografii, arteriografii;
  • angioplastii cu balon și stent, angioplastie percutană cu stent cu tromboaspirație în infarctul miocardic acut;
  • angioplastie coronariană pentru leziuni cronice;
  • implantarea transcateter de valvă aortică – TAVI (protezare valvulară aortică);
  • repararea endovasculară a anevrismului de aortă – EVAR;
  • tratamentul endovascular al anevrismului de aortă toracică – TEVAR;
  • închidere defectului septal atrial sau de foramen ovale patent (PFO);
  • implantări de stimulatoare și de defibrilatoare cardiace;
  • sisteme de resincronizare;
  • ablații și studii de electrofiziologie.

Descoperă Departamentul de Cardiologie intervențională din Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri