Câţi bani vor lua medicii pentru gărzi, de la 1 octombrie. Exemple concrete

Data actualizării: Data publicării:
spital medic asistenta pacienti

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a făcut precizări privind noul sistem de plată a gărzilor pentru medici, care va intra în vigoare de la 1 octombrie.

Pentru a înlătura orice fel de neclaritate la nivelul gărzilor, există un site respectpentrumedici.ro, pe site veţi găsi detalii legate de nivelul plăţilor pentru toate categoriile de medici, gărzi.

De exemplu: un rezident de anul 3 dintr-o unitate clinică, cu un spor de 50 la sută, care este minimul pentru timpul săptămânii, va avea acum o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii, un spor pe timpul weekendului, spor de 50 până la 100 la sută, dacă luăm spor de 100 la sută vorbim de 547 de lei, dacă vorbim de nivel minim al sporului - 411 lei.
Un rezident va câştiga minim pentru o gardă 257 de lei în timpul săptămânii, 411 în weekend. Nivelul maxim: 547 de lei weekend.

Pentru un medic primar, peste 20 de ani vechime, cu un spor de weekend de 100 la sută - 1200 de lei în mână pentru o gardă în weekend, iar în timpul săptămânii cu spor de 75 la sută, nivelul superior, 800 de lei.

Ne apropiem de un nivel rezonabil. Cu siguranţă există loc de îmbunătăţiri. Cred că e un pas important. Vorbim de creştere de 42 la sută în cazul rezidenţilor până la 90 şi ceva la sută”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri