Cazul Ioan Gyuri Pascu. Alis Grasu: Eu i-aș fi făcut EKG

Data publicării:
alis grasu

Managerul Serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, spune că i-ar fi făcut o electrocardiogramă lui Ioan Gyuri Pascu, dacă ea ar fi fost medicul primei ambulanțe care a mers la domiciliul artistului, în noaptea de duminică spre luni. Ea a arătat însă că o astfel de decizie ține de fircare medic care merge la o intervenție și doar Colegiul Medicilor poate spune dacă medicul de pe ambulanță a greșit atunci când a decis că o investigație EKG nu era necesară.

Eu aș fi făcut acel EKG, dar eu sunt exagerată”, a spus Alice Grasu.

Ea a precizat că medicul de pe ambulanță nu avea tot echipamentul medical în momentul consultației.

Toate maşinile de consultaţii la domiciliu au electrocardiograf, defibrilator semiautomat, au tot ce le trebuie. Medicul nu a luat electrocardiograful din maşină, dar nu era obligatoriu să le ia. Dacă avea nevoie de el îl putea cere să îi fie adus de la maşină”, a spus Alis Grasu.

Ea a mai declarat că medicul de pe prima ambulanță a spus că nu a considerat necesar să-i facă EKG lui Ioan Gyuri Pascu, deoarece toți parametrii erau normali.

Refuzul de internare nu a fost consemnat în scris, așa cum prevede regulamentul”, a spus Alice Grasu.

Ea a spus că medicul a declarat că i-a propus artistului să meargă la spital pentru mai multe investigații, dar acesta a refuzat, spunând că a mai făcut investigații medicale și că are nevoie de un calmant pentru a putea dormi.

Alice Grasu a precizat că pentru aceste abateri, medicul riscă scăderea cu 10% a salariului pentru trei luni. Alte sancțiuni pot fi date doar după ce se pronunță Colegiul Medicilor și după ce vin rezultatele celorlalte anchete aflate în desfășurare.

Întrebată de ce nu va fi suspendat medicul, Alice Grasu a spus că este vorba despre o persoană aflată la prima abatere și disciplinată, iar suspendarea ei nu ar fi de niciun folos, în condițiile penuriei de medici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri