Ce afecţiuni pot ascunde leziunile pielii

Data publicării:
medic

Orice leziune care apare la nivelul pielii trebuie să vă alarmeze și să vă trimită direct la medic. Asta pentru că poate fi de la o simplă erupție la o infecție care vă poate pune viața în pericol. Despre acest subiect ne spune mai multe Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Spitalul Matei Balş.

"Sunt situații în care o erupție poate anunța o boală infecțioasă sau o boală autoimună. Dintre bolile infecțioase pot fi boli eruptive, bolile copilăriei care pot apărea și la adult, dar pot fi și infecții severe, cum ar fi infecția cu meningococ.

Infecțiile cu meningococ se manifestă și printr-o erupție la nivelul pielii pe care e posibil să nu o recunoaștem, să fie o simptomatologie care este nespecifică, să fie ca o răceală, să fie o stare generală modificată și să fie uneori prea târziu pentrui că nu ajungem să intervenim prea repede.

De fiecare dată când avem o erupție care durează prea mult, mai ales dacă asta presupune și o schimbare a stării generale, facem febră, este recomandat să mergem medicul de familie care ne poate orienta spre medicul dermatolog sau medicul infecționist."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri