Copil de 12 ani din București, mort din cauza gripei. Bilanțul acestui sezon a ajuns la zece decese

Data publicării:
Vaccinul este pregatit pentru a fi administrat.
Primul vaccin administrat femeilor însărcinate ca să protejeze bebeluşii împotriva bronşiolitei a fost autorizat în SUA. FOTO: Guliver/ Getty Images

Medicii au confirmat un nou deces cauzat de gripă, fiind vorba de un băiețel de 12 ani din București. Este al 10-lea deces din acest sezon.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță joi un nou deces confirmat cu virus gripal. Este vorba de un băiat de 12 ani din București, fără condiții medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal.

În cazul acestuia s-a confirmat virusul gripal tip A. Băiatul a murit joi.

Numărul deceselor cauzate de gripă ajunge astfel la 10 în acest sezon, în condițiile în care până acum muriseră 9 persoane din Dâmbovița, Hunedoara, Argeș, Sibiu, Bistrița-Năsăud, Prahova și București.

În sezonul trecut, au murit 199 de oameni.

Autorităţile au anunţat joi că România a înregistrat prima săptămână epidemică din acest sezon. Asta nu înseamnă însă că în țară a fost declarată epidemie de gripă.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 20 - 26 ianuarie activitatea gripală a avut un trend crescător, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 50%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri