Cu ce pot fi înlocuiți conservanții artificiali. Studenții din Iași le-au propus producătorilor din carne trei variante

Data actualizării: Data publicării:
produse carne

Conservanții artificiali pot fi înlocuiți cu plante sau extracte din plante, cred studenții de la Universitatea de Științele Vieții (USV) din Iași. Tinerii testează acum burgerul cu făină de linte și mușchiulețul de porc împănat cu ulei de cătină. 

Bianca Pavel, studentă la USV Iași: „Aici avem pulpă de vită cu adaos de 10% linte. Se poate vedea și din textură că a legat, a legat compoziția. Am folosit faină de linte pentru a crea un aliment funcțional.”

Bianca a propus burgerul din carne de vită cu făină de linte pentru lucrarea de licență. Este o combinație inedită între proteine și fibre, care ajută la o digestie mai bună și, cel mai important aspect, nu conține adaosuri sintetice.

Bianca Pavel, studentă la USV Iași „Lintea are un rol antioxidant, astfel că poate prelungi valabilitatea produsului, dar lintea fiind și o cereală poate îmbunătăți textura.”

Un alt produs natural inedit este uleiul de cătină injectat în mușchiulețul de porc. Mihaela Coșarcă, studentă la USV Iași: „Scopul lucrării este acela de a evidenția care este influența uleiului de cătină asupra creșterii capacității antioxidante. S-a observat faptul ca mușchiulețul care a avut injectată cantitate de 5% de ulei de cătină este mai fraged și are o culoare mai plăcută.”

Rețetele studenților de la Universitatea de Științele Vieții, din Iași, au rolul de a găsi soluții pentru conservarea alimentelor, dar și pentru îmbunătățirea proprietăților nutritive. Rulada de pui cu spanac este un astfel de exemplu.

Alla Belecci, studentă la USV Iași:  „Scopul a fost de a îmbogăți o carne de pui săracă în fier cu acest element esențial unei diete sănătoase.”

Marius Ciobanu, șef de lucrări la USV Iași: „Inclusiv piața producătorilor care dau adaosuri la nivel de elemente de sinteză a crescut foarte mult și atunci orice producător trebuie să aibă alternativă. Am căutat un optim atât economic, dar și din punct de vedere nutritiv, pentru că întotdeauna trebuie să existe un echilibru.”

Toate aceste rețete noi a fost concepute la solicitarea firmelor din industria cărnii, aflați în căutarea unor soluții pentru clienții care își doresc preparate 100% naturale. Prin urmare, au toate șansele să fie comercializate în viitorul apropiat.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri