De ce să optezi pentru chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice

Data actualizării: Data publicării:
Chirurgie robotica daVinci Articol sustinut de SANADOR

Chirurgia robotică este cea mai recentă dintre opțiunile de tratament chirurgical în patologia ginecologică, dar, odată cu publicarea rezultatelor din studiile clinice, s-au confirmat, pentru tot mai multe afecțiuni din sfera ginecologică, avantajele deja demonstrate ale intervențiilor realizate robotic cu ajutorul sistemului chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi.

Sistemul da Vinci Xi include tehnologii medicale și informatice foarte avansate, cu ajutorul cărora asistă chirurgul, transpunând gesturile acestuia în timp real în mișcări fine și extrem de precise prin intermediul a patru brațe multiarticulate, gestionate de medicul operator de la o consolă aflată în imediata apropiere a pacientului. Pe lângă instrumentarul special, platforma robotică oferă chirurgului o imagine tridimensională a câmpului operator, de o rezoluție foarte înaltă, lucru care îi permite o vedere de excepție în spații anatomice altfel inaccesibile.

Chirurgia robotică ginecologică are rezultate remarcabile, de această tehnică beneficiind aproape toate patologiile ginecologice cu indicație chirurgicală, atât cele benigne, cât și cancerele ginecologice cu indicație operatorie.

Studiile de specialitate recente au demonstrat avantajele chirurgiei robotice în tratamentul cancerului de endometru. Tehnica robotică îmbunătățește rata de succes în chirurgia cancerului endometrial, prin înalta precizie a manevrelor intraoperatorii și prin imaginea de excepție a câmpului operator. Astfel, cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi, intervenția chirurgicală oncologică se realizează la standardele cele mai înalte, iar prin precizia rezecțiilor, cu margini de siguranță oncologică, și protejarea țesuturilor sănătoase adiacente, chirurgia robotică duce operațiile ginecologică la un nivel maxim de performanță.

În tratamentul cancerului de col uterin, prin intermediul robotului chirurgical se realizează cu înaltă precizie disecția ganglionilor pelvini, împreună cu îndepărtarea chirurgicală a uterului și anexelor. Această intervenție este dificil de realizat clasic sau laparoscopic din cauza localizării regiunii anatomice înguste, precum pelvisul.

Între numeroasele afecțiuni ginecologice în care se poate interveni chirurgical minim invaziv robotic se numără patologii relativ frecvente precum fibromul uterin, chisturile și tumorile ovariene, endometrioza etc.

Avantajele chirurgiei robotice ginecologice sunt reprezentate de acuratețea excepțională a operației, rezultatele postoperatorii remarcabile, cu recuperare rapidă, și complicațiile mult reduse, toate având un impact benefic semnificativ asupra vieții pacientei.

Pacientele cu indicație de tratament chirurgical asistat robotic beneficiază de spitalizare scurtă, recuperare rapidă, micșorarea riscului de apariție a complicațiilor, a infecțiilor, reducerea pierderii de sânge, precum și de cicatrici mai mici, cu efecte estetice minime.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacientele cu afecțiuni ginecologice operabile beneficiază de tratamentul chirurgical avansat cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi în condiții de maximă siguranță, realizat de medici cu foarte multă experiență în chirurgia ginecologică minim invazivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri