Dosar penal după ce 14 pacienți au fost infectați în tipul intervenției chirurgicale. 3 persoane și-au pierdut vederea la ochiul operat

Data actualizării: Data publicării:
Laborantă care face analize.
Dosar penal deschis de poliția din Harghita, după ce mai mulţi pacienţi s-au infectat cu o bacterie la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. Foto: Captură TV Digi24

Dosar penal deschis de poliția din Harghita, după ce mai mulţi pacienţi s-au infectat cu o bacterie la Secţia de Oftalmologie a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. În paralel, şi DSP Harghita a făcut verificări.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: 14 pacienți operați de cataractă în secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Harghita au dezvoltat o inflamație a globului ocular. În cazul a șase dintre ei a fost identificată o bacterie, iar 3 și-au pierdut complet vederea la ochiul operat.

A urmat o serie de controale la acest spital, Consiliul Județean Harghita și-a trimis acolo corpul de control, iar Direcția de Sănătate Publică a aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, inclusiv asistenta-șefă și șeful de secție au fost sancționați.

Conform inspectorilor sanitari, este vorba despre nerespectarea procedurilor de sterilizare, ipoteză confirmată și de epidemiologul spitalului, care spune că nu a fost identificată sursa infecției, dar că bacteria ar fi fost introdusă în spital de către angajații secției de Oftalmologie.

Poliția Harghita a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri