Sari la conținut

Dragnea anunță că pacienții români vor fi acceptați în continuare pentru transplant la AKH

Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar vor fi acceptați în continuare de spitalul AKH din Viena, a anunțat joi, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea.

liviu dragnea fb

„Am vorbit cu dl. ministru al Sănătății și mi-a dat vești foarte bune. A trimis o scrisoare președintelui Eurotransplant și a obținut acordul pentru a prelungi colaborarea cu Agenția Națională de Transplant (ANT), dar și promisiunea de a găsi sprijin pentru pacienții care au nevoie de transplant pulmonar”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă în continuare transplanturile pentru pacienții români se vor efectua în Austria, el a spus că „rămâne în continuare colaborarea”.

„ANT a efectuat o evaluare a Spitalului Sf. Maria și a remis un raport din care rezultă fără echivoc că se îndeplinesc condițiile de acreditare în vederea includerii în Programul național de transplant pulmonar. S-a discutat cu dr Igor Tudorache, care și-a reconfirmat disponibilitatea de a reveni în România să efectueze transplant pulmonar pentru pacienții români”, a mai spus Liviu Dragnea. În context, președintele PSD a menționat, de asemenea, că „zilele acestea” vor începe operațiile de transplant pulmonar în spitalul bucureștean.

Citiți și:  Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la rezilierea contractului privind transplantul de plămâni pentru români

ANT: Se poate face transplant la Sfânta Maria

Bodog va avea o discuție cu reprezentanţii AKH din Viena pe tema transplantului pulmonar