Fondatoare Dăruiește Viață: Frica lor cea mai mare este că noi setăm niște standarde de cost la spitale

Data actualizării: Data publicării:
carmen uscatu fb

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu spun, după atacurile Gabrielei Firea la adresa proiectului de construire a unui spital oncologic pentru copii din donații, că există o frică a standardelor în ceea ce privește costurile de construcție a unui spital.

„Am strâns bani în Dăruiește Viață, îi administrăm cu eficiență și transparent. Da, statul român nu de banii noștri are nevoie, statul român are nevoie de oameni competenți pentru că ei au suficienți bani ca să construiască spitale. Din păcate, până acum nu au demonstrat că pot. Iar asta cred că este frica lor cea mai mare, că noi le arătăm că se poate, că noi ridicăm standardele, că noi vom seta niște standarde de cost la care fiecare om din această țară se va  putea raporta și uita atunci când ei în sfârșit poate vor face niște spitale” a spus Carmen Uscatu, la RFI.

Fondatoarele „Dăruiește Viața” anunță că vor reface spitalul Marie Curie: Vom decide master planul

De asemenea, Asociația Dăruiește Viață a anunțat joi că lucrează la un masterplan pentru refacerea de la zero a Spitalului Marie Curie. Anunțul a fost făcut, joi, într-o conferință de presă, de către Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele „Dăruiește Viața”, a precizat că asociația și-a propus să renoveze Spitalul „Marie Curie” clădirea existentă, dar în noiembrie 2018, a apărut hotărâre de consiliu general prin care Primăria Capitalei se angaja să aloce 13 milioane de euro pentru a consolida spitalul.

„Ne-am bucurat, deși eram sceptice, pentru că am mai vazut decizii ale PMB: Astăzi suntem la un an distanță și nici măcar un fir de praf nu s-a mișcat din actuala clădire a spitalului Marie Curie. Ne-am așezat la masă și am discutat. (...) Stând cu medicii la masă, ne-am dat seama că ei nu își pot opri activitatea, chiar dacă am strânge bani să consolidăm, nu pot înjumătăți secțiile. (...) Cea mai bună decizia din discuția asta, pe care nu am avut-o de capul nostru, ci împreună cu șefii de secție de la „Marie Curie” și cu managementul Spitalului, a ieșit nevoia de a construi încă o clădire pe care să o interconectăm cu clădirea care este deja ridicată și la care se realizează acum instalațiile, compartimentările și fațada. Refacem un spital, Marie Curie, care e donat de statul polonez. Statul român nu a făcut mare lucru. PMB promisese acești bani, doamna primar nu a vorbit deloc despre acest lucru”, a spus Oana Gheorghiu, potrivit Mediafax.

Cealaltă fondatoare a asociației „Dăruiește Viața”, Carmen Uscatu, a anunțat că o echipă de specialiști din Franța va veni, pe 9 noiembrie în România, pentru a se consulta cu privire la acest plan.

„Vom decide master planul pentru acest spital în care vor fi tratați copiii care au nevoie de condiții decente. Până acum, presa ne întreba cu ce v-au ajutat autoritățile? Pentru că nu ne-au ajutat cu nimic, am răspuns defiecare dată: Am vrea să nu ne incurce. Mesajul este următorul: dacă autoritățile și prooun să sprijine proiectul, să o facă în mod legal, să se consulte cu noi”, a spus Carmen Uscatu.

Recent, a fost iscat un scandal după ce Gabriela Firea a spus că proiectul „Dăruiește viața”, prin care este construit un spital, îl are în spate pe Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru Primăria Capitalei.

Întreg scandalul a pornit de la un share pe care Gabriela Firea l-a dat, pe contul personal de Facebook, unei postări controversate a creatoarei de modă Dana Budeanu, share criticat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

Întrebat de ce a distribuit postarea Danei Budeanu, edilul a răspuns: „Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook?”.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au amintit de ce au pornit acest demers: 500 de copii se îmbolnăvesc anual de cancer, iar aceștia nu au acces la tratamente moderne. 260.000 de donatori si peste 1.700 de companii se află în spatele acestei campanii, au mai explicat cele două fondatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri