Încă doi pacienți transferați după incendiul de la „Matei Balș” au murit

Data publicării:
imagini cu pavilionul institutului matei bals în care a izbucnit un incendiu se văd pereți innegriti de fum
Incendiul de la Institutul Matei Balș a afectat un pavilion în care se aflau 102 pacienți. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă încă două decese în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021 și care au fost transferați ulterior la alte spitale.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o formă severă SARS Cov-2 și prezenta multiple afecțiuni asociate.

În al doilea caz, este vorba despre un bărbat în vârstă de 91 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr Victor Babeș”. Pacientul, care se afla în secția de ATI, a fost diagnosticat cu o formă severă SARS COV-2 și avea comorbidități.

În ambele cazuri, ancheta medico-legală va stabili cauzele decesului, precizează Ministerul Sănătății.

În total, 14 persoane au murit în timpul incendiului de la Matei Balș sau ulterior, după ce au fost transferate către alte spitale. 

În pavilionul afectat de incendiu se aflau 102 pacienţi. 53 au fost transferaţi în mai mult de 10 spitale din Capitală.

Cinci pacienți au fost declarați decedați în dimineața incendiului. Evenimentul a afectat patru saloane, unde au fost degajări mari de fum. 

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri