Încă patru cazuri de infectare cu varianta Omicron în România

Data actualizării: Data publicării:
Grafică variantă Omicron.
Un nou caz de infectare cu varianta Omicron. Foto: GettyImages

Încă 4 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare -Dezvoltare „Cantacuzino”, anunță autoritățile sanitare.

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2 în urma testelor RT-PCR.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, trei dintre acestea fiind vaccinate anti-COVID-19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, transmite Ministerul Sănătății.

INSP: România ar putea avea încă 11 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron

România ar putea avea încă 11 cazuri noi de infectare cu varianta Omicron, anunța vineri, șefa Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Potrivit noilor informații, „avem 6 cazuri probabile” și „5 cazuri suspecte” de infectare cu tulpina cea nouă.

Până vineri, 10 decembrie, pe teritoriul României erau confirmate oficial trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri